Πήρε wild card ο Tsonga

Μόνο 12 αγώνες έδωσε στο 2018 ο Jo-Wilfried Tsonga, με αποτέλεσμα να πέσει στο Νο. 258 της παγκόσμιας κατάταξης. Ευτυχώς, αυτό δε θα του στοιχίσει τη συμμετοχή στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Σύμφωνα με την FFT, o Tsonga θα πάρει τη wild card που δικαιούται η γαλλική ομοσπονδία για το Australian Open του 2019, που θα ξεκινήσει στις 14 Ιανουαρίου.

To 2018 ήταν η χειρότερη χρονιά του Tsonga με διαφορά, στην τελευταία δεκαετία. O τραυματισμός του στο αριστερό γόνατο και η εγχείρηση που αναγκάστηκε να κάνει τον άφησαν πολύ πίσω και συμμετείχε μόλις σε 7 τουρνουά, πετυχαίνοντας 5 νίκες σε 12 αναμετρήσεις.

Το Australian Open είναι το καλύτερο Grand Slam της καριέρας του, αφού το 2008 έφτασε πιο κοντά από ποτέ σε ένα major, φτάνοντας ως τον τελικό της Μελβούρνης. Το 2010 ήταν ημιφιναλίστ και άλλες 3 φορές έφτασε στα προημιτελικά. Πέρσι ήταν το μοναδικό Slam που έλαβε μέρος και δεν τα πήγε άσχημα, χάνοντας στον 3ο γύρο από τον Νικ Κύργιο.

Η wild card του Tsonga, είναι η 4η από τις 8 που έγινε γνωστή για το ταμπλό των ανδρών. Προηγήθηκε αυτή του Jack Sock από τη USTA, μετά και την πτώση του Αμερικανού στο Νο. 107 της ΑΤΡ, του Jason Kubler και του Zhe Li, που ήταν νικητής στα play-off της ασιατικής ζώνης. Οι επόμενες 4 wild card θα χορηγηθούν σε Αυστραλούς παίκτες και η μια απ’ αυτές θα προκύψει από τα play-off της αυστραλιανής ζώνης.

Στις γυναίκες, ως τώρα έχουν εξασφαλίσει από μια wild card η 16χρονη Αμερικανίδα Whitney Osuigwe, η 17χρονη Γαλλίδα Clara Burel, η Αυστραλή Priscilla Hon και η Κινέζα Shuai Peng, που κέρδισε τα ασιατικά play-off. Μια wild card θα πάρει η νικήτρια των αυστραλιανών play-off και οι άλλες 3 θα δοθούν σε Αυστραλές παίκτριες από την Tennis Australia.

Πηγή:tennisnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ