Βουτιά… νίκης για την Ξάνθη

Ο Ατρόμητος δέχτηκε την ήττα με 2-1 από την Ξάνθη στα Πηγάδια, για την 17η αγωνιστική της Σούπερ λιγκ.

Η Ξάνθη αν και καλυτερη στον αγώνα, πήρε το τρίποντο της νίκης, χάρις σε ένα λανθασμένο πέναλτι. Προηγήθηκαν οι Περιστεριώτες με τον Κουλούρη, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή με τα τέρματα των Ντζουρίτσκοβιτς και Κάστρο.

Η ακριτική ομάδα είδε την χαρά της νίκης μετά από 8 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Η Ξάνθη έφτασε τους 23β., ενώ ο Ατρόμητος παραμένει στους 29β.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος μένει ακόμη χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα στο νέο έτος (μία ισοπαλία- μία ήττα) και συνεχίζει το δύσκολο πρόγραμμα που έχει. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι για τον Γιαννούλη με την φανέλα του Ατρομήτου, ο οποίος θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας:

Η Ξάνθη μπήκε δυναμικά στον αγώνα από τα πρώτα λεπτά και απείλησε την εστία του Μέγερι, αλλά στο 5ο λεπτό κόντρα στη ροή του ματς κατάφερε να προηγηθεί. Ο Ενσικουλού έδωσε ωραία πάσα στον Βασιλακάκη, ο οποίος απέναντι από τον Ζίβκοβιτς έδωσε έτοιμο γκολ στον Κουλούρη, κάνοντας το 0-1.

Οι Ακρίτες συνέχισαν την πίεση, με τον Ατρόμητο να χτυπάει κυρίως με αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Περιστερίου έφτασε κοντά στο 0-2, όμως η κεφαλιά του Κουλούρη κατέληξε στα χέρια του Ζίβκοβιτς.

Η Ξάνθη είχε την κατοχή, απειλούσε τον Ατρόμητο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 35ο λεπτό. Παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Κάστρο που την άφησε και στο δεύτερο δοκάρι ο Ντζουρίτσκοβιτς έκανε την προβολή, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ακριτική ομάδα απειλούσε αρκετά από τα δεξιά, κυρίως με τον Ντζουρίτσκοβιτς και έφτασε κοντά στο 2-1 στο 39’. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ατρομήτου, ο Κοβάσεβιτς έκανε το πλασέ, με την μπάλα να περνάει πάνω από τον Μέγερι, αλλά ο Κοβρακίδης πάνω στην γραμμή την έδιωξε, σώζοντας την ομάδα του.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, με την Ξάνθη να είναι καλύτερη και πιο απειλητική και με τον Ατρόμητο να κρατάει μόνο την στιγμή του γκολ.

Ισορροπημένος ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο να έχει μία καλή ευκαιρία στο 54ο λεπτό, με τον Γιαννούλη να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά, με τον Ζίνκοβιτς να απομακρύνει δύσκολα.

Στο 58ο λεπτό η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι με τον Κάστρο να κάνει… «βουτιά», καθώς δεν τον ακούμπησε κανείς! Ο Κάστρο ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, κάνοντας το 2-1.

Μετά την επίτευξη του γκολ της Ξάνθης ο Ατρόμητος επηρεάστηκε και είχε νευρικότητα στο παιχνίδι του.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Ατρόμητος προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, με την Ξάνθη να κρατάει το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος.

Κίτρινες: Ντζουρίτσκοβιτς – Μπρούνο, Σάκιτς,Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Χατζηισαϊας, Μούγιακιτς

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (81’ Οκάν), Αλμέιδα, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντζουρίτσκοβιτς (88′ Γέντρισεκ), Καντά, Κάστρο, Μπαξεβανίδης

Ατρόμητος: Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς (74’ Κωτσόπουλος), Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Καρασαλίδης, Κουλούρης, Μπρούνο (63’ Μούγιακιτς), Ρισβάνης, Ενσικουλού (46’ Γιαννούλης)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ