Ιστορική πρόκριση για την Χιρόνα, αγχωτικά προκρίθηκε και η “κακή” Σεβίλλη

Ατλέτικο Μαδρίτης – Χιρόνα 3-3 (Συνολικό σκορ: 4-4)

Η θριαμβευτική πρόκριση της Χιρόνα έναντι της Ατλέτικο είναι αυτή που έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής από αυτό τον γύρο. Το πρώτο ματς στην Καταλωνία είχε λήξει 1-1 δίνοντας έτσι ένα έξτρα προβάδισμα πρόκρισης στην Ατλέτικο ενόψει της ρεβάνς στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο”. Μόνο που εκεί, το φαβορί δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και είδε την μαχητική Χιρόνα να την αποκλείει και μάλιστα παίζοντας ποδόσφαιρο στα ίσια, για να πάρει το 3-3 στο 87′ και να είναι εκείνη που θα κρατήσει τελικά το χρυσό εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κόπα ντελ Ρέι.

Το παράδοξο σε αυτόν τον αποκλεισμό είναι ότι οι “Ροχιμπλάνκος” προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ. Αρχικά στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης με το κοντινό σουτ του Κάλινιτς, αλλά και με 3-2 στο 84′ με το τρομερό διαγώνιο βολέ του Γκριεζμάν. Ωστόσο, οι Βάλερι (37′) και Στουάνι (59′) είχαν κάνει προσωρινά την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους, με τον Κορέα (66′) να γράφει το 2-2 για τους Μαδριλένους. Στο 87′ η συνεχόμενη πίεση των Καταλανών στα καρέ των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς και ο Ντουμπιά ισοφάρισε στο τελικό 3-3, χαρίζοντας έτσι την μεγαλύτερη πρόκριση της ομάδας του στον θεσμό.

 

Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1 (Συνολικό σκορ: 3-2)

Δεύτερη νίκη μέσα σε μία εβδομάδα για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που μοιάζει να αρχίζει να βρίσκει τα πατήματα της και να ανακάμπτει. Αυτή την φορά επί της, ίσως αδιάφορης Σεβίλλης, χωρίς όμως κάποιο αντίκρυσμα. Το 1-3 του πρώτου ματς στο «Σαν Μαμές» αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους Βάσκους, που πάντως προσπάθησαν όσο μπορούσαν για το θαύμα. Παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις τους το γκολ του Γουρουθέτα άργησε να έρθει(75′). Όμως τους έδωσε ώθηση αλλά το 0-1 έμεινε ως το τέλος με την κακή Σεβίλλη να παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ