Καλάθης και Παππάς οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη νίκη

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε ακόμη μια νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας του Περιστερίου Βίκος Cola με 80-75 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στους «πράσινους», ωστόσο το εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο του «τριφυλλιού» έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στους γηπεδούχους.

Οι Νικ Καλάθης και Νίκος Παππάς ξεχώρισαν για το «τριφύλλι» έχοντας σημειώσει από 20 πόντους με τους ΝτεΣόν Τόμας και Κιθ Λάνγκφορντ να τους ακολουθούν έχοντας προσθέσει 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα φτάνοντας εύκολα στα μισά της πρώτης περιόδου στο +10 (15-5) μην αφήνοντας περιθώρια στην ομάδα του Περιστερίου να αντιδράσει. Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης των «πρασίνων» έχοντας σημειώσει 7 πόντους στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των παικτών του «τριφυλλιού», μείωσαν τη διαφορά στο 18-16. Παρά το επιμέρους σκορ 11-3 που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός, διατήρησε το προβάδισμά του έως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου για το 21-18.

Το Περιστέρι συνέχισε την αντεπίθεσή του και στο δεύτερο δεκάλεπτο, μην αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να πάρει κεφάλι στο σκορ και έτσι οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν κοντά στο σκορ (30-29), με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι το προβάδισμα για το 30-31. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να επανακτήσουν τα ηνία του αγώνα κόντρα στη σθεναρή αντίσταση των φιλοξενούμενων και με τις προσπάθειες των Νικ Καλάθη και Νίκου Παππά, κατάφεραν να φτάσουν στο 43-39, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το «τριφύλλι» έδειξε διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος του αγώνα και έφτασε στο 51-44, με το Περιστέρι ωστόσο να επανέρχεται στο ματς για το 51-50, μετά από ένα σερί 6-0 και με αρκετά αμυντικά λάθη των «πρασίνων». Αυτό φάνηκε πως αφύπνισε τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ και με σαφή βελτίωση και στις δύο άκρες του παρκέ, πραγματοποίησαν ένα σερί 18-0 φτάνοντας τη διαφορά στο +19 (!) για το 69-50. Μεγάλοι πρωταγωνιστές σ’ αυτό ήταν ο Καλάθης-Παππάς και Τόμας. Το Περιστέρι μείωσε απλά τη διαφορά στο 69-56 μετά από ένα σερί 6-0, διαμορφώνοντας το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο κάνοντας συντήρηση δυνάμεων όντας στο +15 (72-57) προφυλάσσοντας το προβάδισμά τους και διατηρώντας το σκορ σε διψήφια διαφορά (76-66), ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό του παιχνιδιού.  Η χαλάρωση ωστόσο σε μερικές φάσεις, έδωσε το δικαίωμα στο Περιστέρι να κάνει την αντεπίθεση του και να φτάσει στο 79-75, τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 3-9. Οι «πράσινοι» όμως δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους και πήραν ακόμη μια νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας κόντρα σε μια ιδιαίτερα μαχητική ομάδα με 80-75.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-39, 69-56, 80-75.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ