Καλλινικίδης: «Στόχος μου η άνοδος στην Α1 με τον Αρκαδικό»

Ο Αβραάμ Καλλινικίδης μίλησε στο Kingsport.gr και στον Θάνο Φωτόπουλο για τους στόχους του, τα όνειρα του και τις φιλοδοξίες του. O πολύπειρος Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε στους πρωτους του μήνες στην ομάδα της Αρκαδίας, οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας ενώ τέλος σχολίασε το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Φέτος εντάχθηκες σε μια νέα ομάδα, πως είναι αυτοί οι πρώτοι σου μήνες στον Αρκαδικό;

Δεν αλλάζω συχνά ομάδες, αλλα όταν αυτό συμβαίνει δεν έχω πρόβλημα, προσαρμόζομαι αρκετά γρήγορα. Έτσι και εδώ, στην Τρίπολη, όλα είναι όπως θα έπρεπε να είναι και η μόνιμη σκέψη μου είναι να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Πιστεύεις, ότι η ομάδα εχει όλα εκείνα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει στην Α2 και να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1;

Η ομάδα έχει σοβαρή διοίκηση, οργάνωση, ικανούς προπονητές και στελεχώθηκε και από αθλητές με προσωπικότητα και με μεγάλες παραστάσεις πρωταθλητισμού, όλα αυτά σε συνδυασμό και με τη βοήθεια του κόσμου της Τρίπολης αποτελούν τα εχέγγυα για την διεκδίκηση της ανόδου.

Έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα που θεωρείς φαβορί για την άνοδο στην Α1 ή πιστεύεις και εσύ, όπως και αρκετοί που ασχολούνται με την Α2, ότι φέτος η άνοδος θα παιχτεί μέχρι τελευταία στιγμή;

Η μόνη ομάδα που αυτή τη στιγμή δείχνει ένα «κλικ» πιο πάνω από τις υπόλοιπες είναι η Καβαλά… όσο  για την δεύτερη θέση, θα γίνει μεγάλη μάχη που θα κρατήσει πιθανώς μέχρι το τέλος.

Ο Αρκαδικός ενισχύθηκε αρκετά φέτος, κυρίως με παίκτες που έχουν διανύσει πολλά “χιλιόμετρα” στα παρκέ των γηπέδων και ένας από αυτούς είσαι και εσύ, πόσο σημαντικό θεωρείς ότι είναι αυτό για την ομάδα;

Θεωρώ ότι οι κινήσεις της ομάδας, να φέρει αρκετούς παίκτες πρωταγωνιστές, δείχνουν τις διαθέσεις της και προκαλούν ένα αίσθημα σεβασμού. Όχι μόνο στους αντίπαλους, αλλα και σε ολόκληρη την κατηγορία. Εμείς ήρθαμε για να βάλουμε την εμπειρία και τις ικανότητες μας, διπλά στον ενθουσιασμό και στα κίνητρα της ομάδας και των υπόλοιπων παιδιών. Στόχος μας είναι όχι μόνο η άνοδος, αλλα και να βοηθήσουμε την ομάδα, να φτιάξει ένα ακόμα πιο ελκυστικό όνομα και να καθιερωθεί στο χώρο.

Η Πελοπόννησος ανέκαθεν τροφοδοτούσε ομάδες στην Α1. Πιστεύεις ότι η επόμενη εκπρόσωπος στην Α1 μπορεί να είναι ο Αρκαδικός;

Πιστεύουμε σε αυτό και για αυτό άλλωστε ήρθαμε στην Τρίπολη. Η Α1 εχει ανάγκη από οποιαδήποτε ομαδα, η οποία στηρίζεται γερά στα πόδια της.

Ποια είναι η σημαντικότερη μέχρι τώρα στιγμή της καριέρας σου;

Θα ξεχωρίσω την άνοδο στην Α1 με το Αιγάλεω, την πρώτη στιγμή που φόρεσα τη φανέλα της ΑΕΚ, φυσικά την παρουσία μου με το Ρέθυμνο στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης. Έχω αφήσει μια κενή θέση που ελπίζω να καλυφτεί φέτος από την άνοδο.

Έχεις αγωνιστεί για μικρό χρονικό διάστημα στο εξωτερικό. Πως ήταν η εμπειρία; Θα το επιχειρούσες ξανά;

Αν και για μικρό χρονικά διάστημα, σε μια όχι και τόσο μπασκετικά προηγμένη χωρά (σ. σ Φιλανδία) με βοήθησε να καταλάβω, πως αντιλαμβάνονται το άθλημα στο εξωτερικό και δυστυχώς σε παρά πολλά σημεία υπερτερούν έναντι της δίκης μας αντίληψης. Ήταν μια πολύ όμορφη και διδακτική εμπειρία, θα το επιχειρούσα πάλι, και θα το σύστηνα και σε άλλους.

Ένα σχόλιο σου για το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ και ειδικά για το πρωτάθλημα της Α1. Φέτος, έχουν γίνει πολύ ωραία παιχνίδια, πιστεύεις ότι το επίπεδο εχει ανέβει ή χρειάζεται ακόμα δουλειά, προκειμένου να αποκτήσει πάλι την χαμένη αίγλη του παρελθόντος;

Το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρονιά δεν νομίζω ότι είναι στο επίπεδο που θέλουμε. Ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό δεν είναι φυσικά το αντιπροσωπευτικό δείγμα. Δυστυχώς, η οικονομική κρίση, η έλλειψη marketing και σχεδιασμού, μας έχουν φέρει πολύ πίσω. Ευτυχώς με την αγωνιστική άνοδο του ΠΑΟΚ, την εξυγίανση του Άρη και την υγιή επανεμφάνιση της ΑΕΚ, μας δίνεται μια ευκαιρία για κάτι πολύ καλύτερο. Ελπίζω να μην τη χάσουμε και αύτη.

Είσαι ικανοποιημένος γενικά από το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ;

Έχουμε πολύ καλούς προπονητές, καταρτισμένους παίκτες και συνεχίζουμε να βγάζουμε πολλά και μεγάλα ταλέντα. Αυτό από μόνο του με ικανοποιεί. Αν φτιαχτούν και οι συνθήκες, ώστε όλοι αυτοί να μπορούν να δουλεύουν ομαλά, τότε μπορεί σε κάποια χρόνια να φτάσουμε, να θεωρούμαστε πάλι κορυφαίοι και σε επίπεδο πρωταθλήματος και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας.

Κλείνοντας, θα ήθελα μια ευχή για την νέα χρονιά.

θα ευχηθώ και με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, αλλα και με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, να γεμίσουμε την κάρδια μας, με αγάπη και με βάση αυτήν, να σκεφτόμαστε και να πράττουμε. Εύχομαι επίσης, να ξαναθυμηθούμε ότι είμαστε άνθρωποι και όλα θα γίνουν καλύτερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ