Κύργιος: «Έχω βρει τι πρέπει να κάνω»

Εδώ και λίγες εβδομάδες, ο Νικ Κύργιος πηγαίνει σε ψυχολόγους και, όπως αποκάλυψε στην τελευταία του συνέντευξη, έχει βρει τι πρέπει να κάνει για να νιώθει καλύτερα όταν ταξιδεύει και όταν αγωνίζεται.

“Νιώθω να έχω βρει τι λειτουργεί με μένα. Τα πολλά ταξίδια μακριά από το σπίτι, το να αγωνίζoμαι σε τουρνουά που δεν είναι απαραίτητο και το να συγκεντρώνομαι σε πράγματα που προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τόσο, ήταν αυτό που έπαιρνε όλη την ενέργειά μου. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολες φάσεις αυτή τη χρονιά, όταν ταξίδευα”, δήλωσε ο Κύργιος, σε συνέντευξή του στη Brisbane Times.

“Ξέρω πως πρέπει να αντιμετωπίσω ένα λιγότερο βαρύ πρόγραμμα. Να είμαι μόνο σε εκείνα τα τουρνουά που με ενδιαφέρουν πραγματικά και να αφιερώνω τον υπόλοιπο χρόνο μου στο NK Foundation. Τότε νομίζω θα είμαι πολύ καλύτερα ψυχολογικά. Στο τέλος της ημέρας, αυτό έχει σημασία”, πρόσθεσε ο 23χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος εδώ και λίγα χρόνια λειτουργεί το Nick Kyrgios Foundation με μεγάλη επιτυχία.

“Βλέπω ψυχολόγους και προσπαθώ να βελτιώσω την πνευματική μου υγεία. Νομίζω πως ωριμάζω σαν άνθρωπος. Έπρεπε να καθίσω κάτω και να δω τι με κάνει χαρούμενο αυτά τα χρόνια. Και νιώθω πολύ ξεχωριστά που έχω το ίδρυμα. Άνοιξα τα μάτια μου και είδα παιδιά που δεν έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Θέλω να τους δώσω αυτή την ευκαιρία. Τότε θα είμαι χαρούμενος.”

Ο Κύργιος βρίσκεται στο Νο. 35 της παγκόσμιας κατάταξης. Το 2018 αγωνίστηκε σε 14 τουρνουά και κατέκτησε το πρώτο απ’ αυτά, στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Και το 2019 θα ξεκινήσει στο Μπρίσμπεϊν για τον 23χρονο, που αργότερα θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη για το Australian Open.

Πηγή: tennisnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ