Πάλεψε, μάτωσε και στο τέλος έχασε…

Την έκτη ήττα, σε έξι αγώνες δέχτηκε η ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπενφίκα στο Ντα Λουζ, με σκορ 1-0.

Η Ένωση κατάφερε για 88 λεπτά να κρατήσει, στις όποιες προσπάθειες των «Αετών» να πετύχουν γκολ, όμως το παιχνίδι κρίθηκε, μετά την αποβολή του Γαλανόπουλου και την εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Γριμάλντο.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους στους ομίλους,  με την ΑΕΚ να έχει μηδέν βαθμούς, ενώ η Μπενφίκα συνεχίζει την πορεία της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, τερματίζοντας τρίτη.

Ο αγώνας:

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχη όλη την διάρκεια η Μπενφίκα. Στο πρώτο εικοσαλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, πίεζαν, χωρίς όμως να απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Μπάρκα.

Οι χαφ της ΑΕΚ φάνηκαν να δυσκολεύονται να συνεργαστούν μεταξύ τους, αλλά η σωστή λειτουργία της άμυνα της Ένωσης, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήταν στο 22’ που πάτησε πρώτη φορά στην περιοχή του Βλαχοδήμου, έπειτα από προσπάθεια του Μπογέ. Η μπάλα έφτασε τον Γαλανόπουλο, όμως δεν σούταρε καλά, ενώ όταν ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ, αλλά ηταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 44’ λεπτό η στραβοκλωτσιά του Πόνσε σε προσπάθειά του να βγάλει άμυνα, τελικά έβγαλε σε θέση βολής τον Σεφέροβιτς, που σούταρε άουτ.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ είχε ένα σουτ με τον Κλωναρίδη. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους των γηπεδούχων, ενώ οι λίγοι «κιτρινόμαυροι» που είχαν ακολουθήσει την ομάδα, ζητούσαν το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ φάνηκε να πατάει στα πόδια της και στο 63’ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Μοράν, να μπαίνει στην περιοχή από πάσα του Πόνσε, χωρίς όμως να γίνει απειλητικός.

Ενα λεπτό αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα καλή ευκαιρία. Αυτή τη φορά ο Τσόσιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπαλα κατέληξε άουτ.

Το πρώτο δοκάρι στο ματς ήταν για τους «Αετούς» στο 70’, μετά από την κεφαλιά του Σεφέροβιτς.

Στο 80’ η Μπενφίκα απείλησε ξανά την εστία της ΑΕΚ, ο Ζέντσον έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0, πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε.

Ο Άλεξ Γκριμάλντο νίκησε τον Μπάρκα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, κάνοντας το 1-0 στο 88′. Στην ίδια φάση ο Γαλανόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήοντας την ΑΕΚ με δέκα παίκτες.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι δύο λεπτά αργότερα είχαν το δεύτερο δοκάρι στο παιχνίδι με τον Σεφέροβιτς.

Κίτρινες: Ρούμπεν Ντίας – Χούλτ

Κόκκινες: Γαλανόπουλος

Μπενφίκα (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμοε, Γκριμάλδο, Ρούμπεν Ντίας, Σεφέροβιτς, Σεμέδο, Πίτσι( 59’ Σερβι), Ράδα Σίλβα(35’ Ζιβκοβιτς), Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Ζοάο Φέλιξ(77’ Καστίγιο), Ζέντσον Φερνάντες.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Τσόσιτς, Μοράν(77’ Γκάλο), Κλωναρίδης ( 60’ Γιαννιώτας), Μπογέ(68’ Μάνταλου), Πόνσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ