Το top 10 από τα «παιδιά- θαύματα» του Champions League

Το Kingsport.gr σκανάρει τα 10 ‘’παιδιά- θαύματα’’ του φετινού Champions league, ξεχωρίζοντας τα από τα πρωταθλήματα τους.

Αναλυτικά είναι οι εξής:

1. Στίβεν Μπέρχβαϊν

Ο 20χρόνος είναι ένα εξαιρετικός πλαϊνός που ενδεχομένως να προκαλέσει τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων. Ο Ολλανδός διεθνής άσος με την Κ21, έκανε έξι συμμετοχές στο Champions League την χρονιά 2016/17, αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία να εντυπωσιάσει σε μεγάλο επίπεδο, καθώς η PSV απέτυχε να προκριθεί. Φέτος ο Ολλανδός ελπίζει να πετύχει το πρώτο γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

2. Ίρβινγκ Λοσάνο

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι γεμάτοι από επιθετικές εκπλήξεις , ο Λοσάνο αναμφίβολα είναι ένας από τους τοπ παίκτες που βρίσκονται στην λίστα αυτή , μετά το εντυπωσιακό Παγκόσμιο κύπελλο με το Μέξικο, σκοράροντας το νικητήριο γκολ κόντρα στην Γερμανία . Ο 23χρονος άσος σκόραρε και εναντίον της Μπάτε Μπορίσοφ και στα δυο παιχνίδια και ενδέχεται να έχει μεγάλη σεζόν και στην Ερεντιβίζιε, αλλά και στην Ευρώπη.

3. Ματέις ντε Λιχτ

Το όνομα του συνδέθηκε έντονα στην καλοκαιρινή σεζόν με την Τότεναμ και την Μπαρτσελόνα. Ο Ντε Λιχτ είναι από τους πολλά υποσχόμενους αμυντικούς στην Ευρώπη. Το 2017 αυτός είχε γίνει ο νεαρότερος φιναλίστ στον τελικό του Europa League κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου ο Άγιαξ είχε χάσει. Αυτή τη χρoνιά ελπίζει να φτάσει στο ψηλότερο επίπεδο στο Champions League. Οι καλές επιδόσεις του στις αναμετρήσεις, θα μπορέσουν να προσελκύσουν πολλούς μνηστήρες, αν και ο Αίαντας ελπίζει να πείσουν τον 19χρόνο να μείνει.

4. Φρένκι Ντε Γιονγκ

Ένα άλλο παιδί θαύμα του Άγιαξ που μπλέχτηκε στην μεταγραφολογία της Μπαρτσελόνα, ο Ντε Γιονγκ έχει όλα όσα χρειάζεται για να φτάσει στην κορυφή. Μια καλή εμφάνιση στο Champions League αυτή την σεζόν, μπορεί να τον βοηθήσει, να πετύχει το στόχο του πιο γρήγορα. Τα oλλανδικά ΜΜΕ τον έχουν συνδέσει ένα … του Κακά και του Σέρτζιο Μπουσκέτς.

5. Χένρι Ονιεκούρου

Η Έβερτον τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2017, άμεσα τον έστειλαν δανεικό στην Άντερλεχτ, οπού και πραγματοποίησε έξι συμμέτοχες στο Champions League την τελευταία σεζόν. Ο Νιγηριανός διεθνής δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά ούτε και ασίστ στα έξι ματς, παρόλα αυτά θα μπορούσε να επωφεληθεί, παίζοντας σε μια πιο ενδιαφέρουσα ομάδα, όπως η Γαλατασαράι αυτή την σεζόν. Όντως έχει σκοράρει 2 γκολ σε τρεις αγωνιστικές από τότε που πήγε στους Τούρκους.

6. Βίκτορ Κοβαλένκο

Μέρος από της ταλαντούχας μικρής Σαχτάρ, η οποία νίκησε την Μαν. Σιτι σε αυτήν την διοργάνωση, αυτή την σεζόν. Ο Κοβαλένκο έχει μεγάλη εκτίμηση και θα μπορούσε να παίζει βασικό ρόλο, εάν η Σαχτάρ περάσει και πάλι τους ομίλους φέτος. Στα 22 του ο νεαρός παίκτης έχει καταγράψει ήδη 124 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα της Σαχτάρ. Επίσης, έχει φορέσει το εθνόσημο 18 φορές .

7. Τα αδέρφια Μίραντσουκ

Ο Άντον Μίρατσουκ έχει παίζει αρκετά λιγότερα ματς (46) με την Λοκομοτίβ Μοσχας από τον δίδυμο αδελφό του Αλεξέι (148), παρόλα αυτά, το δίδυμο αυτό έχει κριθεί ως σημαντικό για τον σύλλογο,  αλλά και την Εθνική τα τελευταία δυο χρόνια. Τα αδέλφια επιλέχτηκαν και τα δυο στην Εθνική Ρωσίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι το οποίο θα μπορούσε να τους δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να συνεχίσουν  την άνοδο τους με την Λοκομοτίβ στην Ευρώπη.

8. Ντιόγκο Λέιτε

Μετά από μια πετυχημένη σεζόν στην δεύτερη ομάδα της Πόρτο, ο 19χρονος αμυντικός έχει παίξει κάθε λεπτό στο κέντρο της άμυνας, μέχρι στιγμής στην τρέχουσα σεζον. Τα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι έχουν δείξει εδώ και πολύ καιρό έντονο ενδιαφέρον για τον νεαρό. Ο Λέιτε ήταν μέλος της Πορτογαλίας Κ17, η οποία κατέκτησε ευρωπαϊκό κύπελλο το 2016, κερδίζοντας μια θέση στην κορυφαία εντεκάδα της διοργάνωσης

9. Ζοάο Φέλιξ

Ο νεαρός μέχρι στιγμής έχει δείξει μικρά δείγματα για το τι μπορεί να κάνει, μπαίνοντας σαν αλλαγή στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Champions league.  Ο 18χρoνος έχει σκοράρει 7 γκολ σε 29 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα, πριν πάρει τον δρόμο για την μεγάλη ομάδα των ‘’αετών’’, όπου θα τον περιμένει πιο πολύ χρόνο συμμετοχής στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

10. Ζέντσον Φερνάντες

Με ένα γκολ και μια ασίστ στα προκριματικά για τον 19 χρονο, ο ενθουσιασμός είναι ακόμα μεγαλύτερος από ότι του Ζοάο Φέλιξ. Ο γρήγορος και τεχνίτης μέσος, φημολογείται ότι είναι στόχος της Γιουνάιτεντ, έχει συμμετάσχει και στα τρία ματς της Μπενφίκα μέχρι στιγμής και για έφηβος δείχνει ότι είναι έτοιμος, να παίξει σημαντικό ρόλο αυτήν την σεζόν. Μειώνοντας τον αριθμό των παικτών, από κάθε μεριά, σημαίνει μόνο δυο ταλέντα από την Μπενφίκα, έχουν καταταχτεί στην λίστα. Ωστόσο, αξίζει να έχουμε την προσοχή μας στην ομάδα, σαν σύνολο, δεδομένο το ρεκόρ που έχουν, στο να βγάζουν νεαρούς παίκτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ