Πάρης Μητρόπουλος: Ένας trainer κάτω από την μπάρα!

Υγεία 27/11/2015

Ο δρόμος που ακολουθεί είναι δύσκολος και γεμάτος… βάρη! Ο αθλητισμός όμως ήταν γι’ αυτόν μονόδρομος. Ο Πάρης Μητρόπουλος μιλάει στο Kingsport.gr και στην Ειρήνη Στρατή, για την άρση βαρών, το όνειρο της Εθνικής ομάδας και μας δίνει παράλληλα χρήσιμες συμβουλές!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάρη Μητρόπουλου:

Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τον αθλητισμό;

«Ξεκίνησα με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία, αλλά με κατέκτησε η άρση βαρών, που κάνω ακόμα και τώρα. Είχα μόνο μια παύση έξι ετών και αυτό γιατί έπρεπε να βοηθήσω την οικογένεια μου και έτσι έγινα ναυτικός. Η αγάπη μου για τον αθλητισμό όμως ήταν μεγαλύτερη και έτσι τα τελευταία δυο χρόνια ασχολούμαι πλέον εντατικά με αυτόν και η δουλειά μου είναι personal trainer και προπονητής».

Μίλησέ μας για το όνειρο της Εθνικής ομάδας.

«Είχα όνειρο να μπω στην Εθνική ομάδα άρσης βαρών και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε διεθνή διοργάνωση. Τα κατάφερα το 2004 σε ηλικία 17 ετών, αλλά δυστυχώς ένας σοβαρός τραυματισμός με έθεσε εκτός ομάδας. Ποτέ όμως δεν τα παράτησα κι έτσι προσπαθώ τώρα να μπω στην ομάδα και να εκπροσωπήσω την χώρα σε διεθνή διοργάνωση».

Με ποια άλλα αθλήματα έχεις ασχοληθεί;

«Το άθλημα με το οποίο ασχολούμαι παράλληλα ονομάζεται τρίαθλο (powerlifting), το οποίο έχει να κάνει με τρεις κινήσεις το back squat, τις πιέσεις πάγκου και τις άρσεις από νεκρό σημείο. Γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο και όλο και πιο πολλά παιδιά ασχολούνται με αυτό. Να επισημάνω επίσης ότι στις 6-8 Νοεμβρίου στο Παγκόσμιο κύπελλο δυναμικού τρίαθλου στην Ουκρανία κατέκτησα την πρώτη θέση στο σύνολο και την δεύτερη θέση στις άρσεις από νεκρό σημείο. Όλη η ομάδα πήγαμε περίφημα με 15 χρυσά και δυο ασημένια!».

Ποιο είδος γυμναστικής ή ποιο συνδυασμό άσκησης θα πρότεινες σε ένα άντρα ή σε μια γυναίκα αντίστοιχα;

«Αυτό που προτείνω στον κόσμο είναι να κάνει ό, τι γυμναστική του αρέσει, εξάλλου η γυμναστική είναι διασκέδαση και για να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα. Συμβουλή μου πιο συγκεκριμένη είναι να κάνουν γυμναστική λειτουργική, γυμναστική δηλαδή που να τους βοηθάει να ανταπεξέρχονται στην καθημερινότητά τους».

Οι Έλληνες θεωρείς ότι γυμνάζονται αρκετά, είναι καλή η φυσική τους κατάσταση;

«Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αρχίζουν και γυμνάζονται περισσότερο, και αυτό είναι καλό, απλά η πλειοψηφία είναι πιο πολύ στο show off δηλαδή στην επίδειξη και όχι για την υγεία».

Πόσο σημαντικό ρόλο θεωρείς ότι παίζει η διατροφή στο επιθυμητό αποτέλεσμα;

Η διατροφή παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στη γυμναστική. Ό, τι καύσιμο θα δώσεις στον οργανισμό σου, τα αντίστοιχα αποτελέσματα θα πάρεις!

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

«Τα όνειρα για το μέλλον είναι στην Εθνική ομάδα της άρσης βαρών! Και δυο αγώνες με το δυναμικό τρίαθλο στην Κροατία, το Ευρωπαϊκό κ στην Ρωσία το Παγκόσμιο!»

Που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι καθημερινά στο Ethnic fitness club και τα σαββατοκύριακα στο Palestra cross active και για προπονήσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου