Μπορώ να φάω μετά το σφράγισμα; (vid)

Υγεία 01/03/2017

Μια πολύ συχνή ερώτηση μέσα σε ένα οδοντιατρείο είναι η εξής - Μπορώ να φάω μετά το σφράγισμα; Παρακάτω η Αθηνά Τσιορβά δίνει την απάντηση...

Η απάντηση είναι εξαρτάται. Και εξαρτάται, από το υλικό που χρησιμοποιήσε ο οδοντίατρος σας.

ΜΑΥΡΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ (ΑΜΑΛΓΑΜΑ)

Το αμαλγαμα χρειάζεται κάποιο χρόνο για να αποκτήσει μια ικανοποιητική σκληρότητα.Ο χρόνος αυτός κυμαίνεται από 4-6 ώρες,ενω τη μέγιστη σκληρότητά του την παίρνει μετά από 24 ώρες.

Οπότε, μετά από μαύρο σφράγισμα καλό θα ήταν να αποφεύγετε την μάσηση σε εκείνη περιοχή για αρκετές ώρες.

ΛΕΥΚΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ (ΣΥΝΘΕΤΗ ΡΗΤΙΝΗ)

Για τα λευκά σφραγίσματα τα πράγματα είναι πιο εύκολα.Μπορείτε να φάτε σχεδόν αμέσως μετά την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Και αυτό γιατί ο τρόπος που αποκτούν τη μέγιστη σκληρότητά τους είναι διαφορετικός από τα μαύρα. Τα λευκά σφραγίσματα πολυμερίζονται με τη βοήθεια της λάμπας με το μπλε φως,που βλέπετε να χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος σας.

Άρα μπορείτε να φάτε και να δαγκώσετε και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του σφραγίσματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Εάν ο οδοντίατρος σας έχει χρησιμοποιήσει τοπική αναισθησία, πρέπει να περιμένε να περάσει το μούδιασμα που αισθάνεστε και μετά να προχωρήσετε στην κατανάλωση τροφής. Διότι διαφορετικά, είναι πιθανόν να τραυματιστείτε ακόμα και να πνιγείτε μιας και δεν έχετε τον απόλυτο έλεγχο της στοματικής σας κοιλότητας.

 

πηγή: https://dental-lifestyle.com

Δημήτρης Μαγγανάρης
Δημήτρης Μαγγανάρης
maganaris@kingsport.gr - Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Περιστέρι. Κολλημένος με την μπάλα από μικρή ηλικία, συνεχίζω με αυτή από τον χώρο της δημοσιογραφίας. Απόφοιτος της σχολής δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1, όπου έκανα και την πρακτική μου στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Στη συνέχεια, ραδιοφωνικός παραγωγός και παραγωγή στο ραδιόφωνο ΑΡΤ. Ο γραπτός τύπος με κέρδισε και η εφημερίδα Παρασκήνιο, μου έδωσε την ευκαιρία να αρθρογραφώ και να είμαι υπεύθυνος στο αθλητικό τμήμα. Παράλληλα, ξεκίνησα μία δικιά μου προσπάθεια και το www.kingsport.gr έγινε το νέο μου αμόρε! Υπεύθυνος, αρχισυντάκτης και δημοσιογράφος του Ατρομήτου (Άντρες- Κ20- γυναικεία ομάδα) σας μεταφέρω τις ειδήσεις διαδικτυακά.
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου