Αρχίζει το Euro γυναικών

Γυναικείο ποδόσφαιρο 16/07/2017

Τέρμα τα ψέματα καθώς το βλέμμα των φίλων του γυναικείου ποδόσφαιρου θα είναι στραμμένα από σήμερα και για είκοσι μέρες στα γήπεδα της Ολλανδίας όπου διεξάγεται το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδόσφαιρου.

Οι δεκαέξι ομάδες, που επέζησαν από την προκριματική φάση ,θα παλέψουν μέχρι εσχάτων για τον φετινό τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης εκεί όπου έχει κάνει «κατάληψη» η Γερμανία, αφού κατέχει τον τίτλο από το 1995 χωρίς καμία ομάδα να μπορεί να την κοντράρει. Βέβαια η Νασιοναλμαντσαφτ εχει ακόμα  δυο κατακτήσεις το 1991 άλλα και το 1989 φτάνοντας συνολικά τις 8 κατακτήσεις σε 11 Euro.

Η Γερμανία είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί καθώς είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης και αποτελείται από παίκτριες οι οποίες είναι αρκετά έμπειρες και μπαρουτοκαπνισμένες.

Η φετινή διοργάνωση όμως διεξάγεται κάτω από την απειλή τρομοκρατικής ενέργειας κάτι που έχει την Ολλανδική Αστυνομία να είναι επί ποδός. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ιστοσελίδα που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της τρομοκρατίας των νταγιαντιστώ, οι τρομοκράτες μιλάνε «για επίθεση μοναχικού λύκου στο στάδιο Galgenwaard της Ουτρέχτη», στις 19 Ιουλίου, την ημέρα που η Αγγλία αντιμετωπίζει τη Σκωτία.

Στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες όχι μόνο της Ευρώπης άλλα και του κόσμου καθώς Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία είναι οι χώρες που πρωταγωνιστούν σχεδόν κάθε φορά σε όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά τουρνουά του γυναικείου ποδόσφαιρου.

Η γηπεδούχος Ολλανδία θα είναι αυτή που μαζί με την Νορβηγία θα εγκαινιάσουν το φετινό τουρνουα καθώς αποτελούν το ζευγάρι της πρεμιέρας. Οι «Οράνε» θέλουν  να μπουν με το δεξί στη διοργάνωση με την Νορβηγία όμως που φέτος  θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω από την προηγούμενη διοργάνωση όταν και είχε συμμετάσχει στον τελικό. Στο άλλο ματς της πρεμιέρας η Δανία αντιμετωπίζει το Βέλγιο.

Στα σημαντικά στοιχειά του τουρνουα το γεγονός ότι οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν και 4η αλλαγή με τη FIFA να δοκιμάζει αυτήν την καινούργια καινοτομία που σκέπτεται να την εφαρμόσει άμεσα σε όλες τις μεγάλες αντρικές διοργανώσεις.

Η Ελλάδα μπορεί να μην συμμετέχει άλλα θα υπάρχει Ελληνική εκπροσώπηση καθώς η διεθνής διαιτητής Χρύσα Κορομπυλιά θα βρεθεί στα γήπεδα της Ολλανδίας σε μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική γυναικεία διαιτησία.

Αναλυτικά οι όμιλοι

Α όμιλος: Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία, Βέλγιο

Β όμιλος: Γερμανία, Σουηδία, Ιταλία, Ρωσία

Γ όμιλος: Γαλλία, Ισλανδία Αυστρία, Ελβετία

Δ όμιλος: Αγγλία, Σκωτία, Ισπανία, Πορτογαλία

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α φάσης

Πρώτη αγωνιστική

Κυριακή 16/6/2017 Ολλανδία-Νορβηγία και Δανία-Βέλγιο

Δευτέρα 17/7/2017 Γερμάνια-Σουηδία και Ιταλία Ρωσία

Τρίτη 18/7/2017 Αυστρία-Ελβετία  και Γαλλία-Ισλανδία

Δεύτερη αγωνιστική

Πέμπτη 20/7/2017 Ολλανδία-Δανία και Νορβηγία-Βέλγιο

Παρασκευή 21/7/2017 Γερμανία-Ιταλία και Σουηδία-Ρωσία

Σάββατο 22/7/2017 Γαλλία-Αυστρία και Ισλανδία-Ελβετία

Κυριακή 23/7/2017 Αγγλία-Ισπανία και Σκωτία-Πορτογαλία

Τρίτη αγωνιστική

Δευτέρα 24/7/2017 Βέλγιο-Ολλανδία και Νορβηγία-Δανία

Τρίτη 25/7/2017 Ρωσία-Γερμανία και Σουηδία-Ιταλία

Τετάρτη 26/7/2017 Ελβετία –Γαλλία και Ισλανδία-Αυστρία

Πέμπτη 27/7/2017 Πορτογαλία-Αγγλία και Σκωτία-Ισπανία

Θάνος Φωτόπουλος
Θάνος Φωτόπουλος
fotopoulos@kingsport.gr - Γεννήθηκα στην Αθηνά στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και μεγάλωσα σε μια κατεξοχήν μπασκετική γειτονιά το Παγκράτι. Το "σαράκι" της δημοσιογραφίας μπήκε από πολύ νωρίς μέσα μου. Ήμουν στο γυμνάσιο όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω και να κρατώ σημειώσεις για τους αγώνες. Αυτό ηταν και η σπίθα που άναψε τη φλόγα μέσα μου.
Η φλόγα δεν έσβησε και έτσι μετά το λύκειο, πήγα σε μια σχολή δημοσιογραφίας και πλέον είμαι μάχιμος υπηρέτης του αθλητικού ρεπορτάζ πάντα μέσα από τον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ πρόσφατα ξεκίνησα και τα πρώτα μου βήματα στο μαγικό χώρο του ραδιοφώνου.
Η σχέση μου με το Kingsport.gr κρατά δυο χρόνια, όπου καλύπτω κυρίως το ρεπορτάζ μπάσκετ του Παναθηναϊκού, χωρίς ποτέ να αρνούμαι να βοηθήσω, όπου το site εχει ανάγκη και με χρειάζεται.
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου