Στο κενό έπεσε η νέα πρόταση της FIBA!

Euroleague 07/10/2017

Αρνητική ήταν η απάντηση που έλαβε η FIBA από τις ομάδες της Ευρωλίγκα στη νέα πρόταση, που κατέθεσε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία προσπάθησε με τη νέα της πρόταση να βρει τη “χρυσή τομή” στο πρόβλημα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στην ανακοίνωση της η Ευρωλίγκα τονίζει ότι η FIBA πρέπει να οργανώσει τις διοργανώσεις και τα προκριματικά των εθνικών ομάδων με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι καλύτεροι παίκτες και προπονητές. Ακόμη, σημειώνει ότι οι ομάδες της Ευρωλίγκα στηρίζουν τις Εθνικές, αρκεί να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Η πρόταση της FIBA, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωλίγκα, δεν λύνει τα προβλήματα, αντίθετα δημιουργεί και νέα (π.χ. αυξάνει τα ταξίδια των παικτών και τη συχνότητα των αγώνων που δίνουν). Ωστόσο, οι ομάδες της διοργάνωσης δεν κλείνουν την πόρτα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και ευελπιστούν ότι θα βρεθεί μία μακρόπνοη και επαρκής συμφωνία.

Η απάντηση της FIBA δεν άργησε. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για την αρνητική απάντηση και τόνισε ότι τα προκριματικά του παγκοσμίου, θα ξεκινήσουν κανονικά το Νοέμβριο.

Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου