Για μια ζωή μαζί...

ΠΑΟΚ 08/10/2017

Ο Ηλίας Ζαπάντης γράφει Kingsport.gr για τον «μύθο» της Τούμπας και το δέσιμό της με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον νέο αέρα που θα δώσει στον «Δικέφαλο».

Ο ΠΑΟΚ και η Τούμπα είναι δεμένοι από το 1959, όπου χτίστηκε η εμβληματική έδρα του «Δικεφάλου». Από το ιστορικό γήπεδο των «ασπρόμαυρων» έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές ΠΑΟΚτσήδων.

Το να μετακομίσει η ομάδα σε κάποιο άλλο καινούργιο γήπεδο άρεσε, αλλά στο μυαλό των οπαδών του ΠΑΟΚ  σίγουρα θα έμενε στην έδρα που έγινε όλα αυτά τα χρόνια κάτι παραπάνω από ένα απλό γήπεδο, ήταν ένας ναός. Ένα γήπεδο, που στο πέρασμα του χρόνου, έγινε μύθος σ’ ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη και απέκτησε μια περίεργη αύρα εχθρότητας για κάθε αντίπαλο.

Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να φτιάξει το νέο γήπεδο της ομάδας εκεί όπου ο «Δικέφαλος» έχει πετύχει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του, ήταν κάτι που θα το ήθελε όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ. 

Από τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης,  θα αρχίσει τις επαφές για τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Το σίγουρο είναι πως θα αυξηθεί, τουλάχιστον κατά 7-7.500 θέσεις η χωρητικότητά του, ωστόσο αυτό που προέχει για τους παράγοντες του «Δικεφάλου» είναι η εξασφάλιση όλων των σχετικών αδειών για να μπορέσουν να ξεκινήσουν ανεμπόδιστα, κοντά στο ερχόμενο καλοκαίρι, τα έργα στην Τούμπα.

Με την ομάδα να δυναμώνει διοικητικά και αγωνιστικά κάθε χρόνο, το νέο γήπεδο θα βάλει το «κερασάκι στην τούρτα» για όλες τις επόμενες μεγάλες στιγμές του ΠΑΟΚ, που τα επόμενα χρόνια αναμένεται να «μεγαλώσει» όχι μόνο εντός των συνόρων, αλλά και στα Ευρωπαϊκά σαλόνια.

Ηλίας Ζαπάντης
Ηλίας Ζαπάντης
hliaszapantis@gmail.com
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου