Ανακοινώνονται οι νέοι κανονισμοί κινητήρων της Formula1

F1- motogp- wrc 12/10/2017

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία και η διοίκηση του σπορ, έπειτα από πολλές συζητήσεις, που έγιναν με τους υπάρχοντες και με τους μελλοντικούς υποψήφιους κατασκευαστές κινητήρων της Formula1, φαίνεται πως έφτασαν στο συμπέρασμα, όσον αφορά τους κανονισμούς, που θα ισχύσουν από το 2021.

Στις 31 Οκτωβρίου Liberty Media θα αποκαλύψει τους νέους κανονισμούς, ενώ στις 7 Νοεμβρίουαναμένεται να έχουμε κι ένα πρώτο πλάνο για το ανώτατο όριο του μπάτζετ.

Στην αναμονή ώστε να δουν αν οι νέοι κανονισμοί τους ικανοποιούν, για να μπουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως προμηθευτές κινητήρων, βρίσκονται οι Aston Martin και Porsche. Από εκεί και πέρα, εκτιμάται ότι θα υπάρχουν πολλά σταθεροποιημένα μέρη μαζί με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ (MGU-H και MGU-K) των V6 με τούρμπο.

Ο Ρος Μπρον φτιάχνει τη δική του ομάδα με μηχανικούς, οι οποίοι θα είναι ανεξάρτητοι από τις ομάδες και θα έχουν τη δυνατότητα να θεωρούν τους τεχνικούς κανονισμούς, καθώς πιστεύεται πως το Strategy Groupκαι η Επιτροπή της Formula1 θα καταργηθούν.

Όσο για το μπάτζετ, λέγεται ότι θα μειωθεί έγκαιρα ενόψει 2019 και πως τα κόστη θα μειωθούν σταδιακά, προκειμένου να μπορέσουν οι ομάδες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Ηλίας Ζαπάντης
Ηλίας Ζαπάντης
hliaszapantis@gmail.com
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου