Παραδόθηκε η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην PyeongChang

Σπορ 01/11/2017

Σε μία επιβλητική Τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Δημοκρατία της Κορέας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες.

 

Την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκός Στάδιο έφερε ο προτελευταίος λαμπαδηδρόμος, που ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Δημοκρατίας της Κορέας Kim Ki Hoon, ενώ το βωμό άναψε ο πρωταθλητής της χιονοδρομίας, Γιάννης Πρώιος.

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε το τελετουργικό από τις ιέρειες, το οποίο παρακολούθησαν μεταξύ άλλων μεταξύ άλλων, ο Α' Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου και πολλές ακόμα προσωπικότητες της αθλητικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε τη φλόγα στον πρόεδρο της Οργανωτρικής Επιτροπή "PyeongChang 2018", Lee Hee Beom. Π Πρόεδρος της ΕΟΕ τόνισε: “Eίμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με όσα ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες, από την Αφή της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, μέχρι να φτάσει εδώ, στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα. Ήμασταν μάρτυρες της γέννησης του Ολυμπιακού φωτός, σε μία συγκινητική τελετή στον τόπο που ξεκίνησε το 776 πχ η κορυφαία αθλητική, κοινωνική αλλά και πολιτιστική διοργάνωση, που εξελίχθηκε στη δυνατότερη έκφραση φιλίας και άμιλλας των λαών όλου του κόσμου.

Η Φλόγα είναι ένα ισχυρό σύμβολο των παραδόσεων και των αξιών που διέπουν το Ολυμπιακό Κίνημα. Είναι ένας φάρος για τις Ολυμπιακές αξίες. Είναι το σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης. Σας παραδίδουμε, σήμερα, την Ολυμπιακή Φλόγα για να τη μεταφέρετε στη μακρινή αλλά πανέμορφη χώρα σας και να συνεχίσει να μεταφέρει στο υπόλοιπο μέρος του ταξιδιού της, τα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και της συναδέλφωσης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής σημείωσε: “Η PyeongChang έχει την τιμή να φιλοξενεί την Ολυμπιακή Φλόγα για δεύτερη φορά στην Κορέα μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988. Το σύνθημα της PyeongChang 2018 “Let Everyone Shine” σημαίνει ότι η Φλόγα θα λάμψει για το όνειρο, το πάθος και το μέλλον όλων, κάθε στιγμή, σε κάθε γωνιά της γης. Η Ολυμπιακή Φλόγα εκφράζει αυτό το σημαντικό νόημα. Όταν η Ολυμπιακή Φλόγα φτάσει στην Κορέα, θα γιορτάσουμε τις 100 μέρες μέχρι την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της PyeongChang.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία είναι ένα ταξίδι 101 ημερών που θα λάμψει σε όλη τη χώρα. Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα είναι ένα πολύ ξεχωριστό ταξίδι που θα λάμψει για το όνειρο και το πάθος για τα χειμερινά αθλήματα στην Ασία και όχι μόνο. Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον κόσμο στην PyeongChang. Η κατασκευή των εγκαταστάσεων έχει ολοκληρωθεί. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της PyeongChang θα είναι αγώνες ειρήνης και αρμονίας”.

 
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου