Εκτός Μουντιάλ η Ιταλία

Ευρώπη 14/11/2017

Η Ιταλία έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 60 χρόνια, φέρνοντας 0-0 κόντρα στην Σουηδία στο δεύτερο παιχνίδι του μπαράζ.

Ο Ισπανός διαιτητής Ματέου Λαόθ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου μέρους καθώς αρνήθηκε πέναλτι στην Ιταλία (σε ανατροπή του Παρόλο από τον Αουγκούστινσον) και δύο στους Σουηδούς για χέρια των Νταρμιάν, Μπαρτσάλι εντός περιοχής, όλα στα πρώτο μισάωρο!

Οι Ιταλοί έψαχναν φάσεις με τις μαγικές κάθετες του Ζορζίνιο τις φάσεις, με τους Γκράνκβιστ και Όλσεν να αρνούνται το 1-0 σε τουλάχιστον τρεις καθαρές ευκαιρίες από Ιμόμπιλε και Παρόλο.

Η επανάληψη ήταν ένας αγώνας της γάτας με το ποντίκι. Μονότερμα με άγρια ομορφιά. Η «σκουάντρα ατζούρα» εγκαταστάθηκε στην σουηδική εστία, οι αλλαγές (Ελ-Σααράουι, Μπερναντέσκι) έσφιξαν κι άλλο την μέγκενη και η πίεση έγινε αφόρητη.

Οι Ιταλοί που βομβάρδιζαν από παντού τελείωσαν τον αγώνα με 22 τελικές, όμως όλες ήταν λίγο πιο δίπλα από εκεί που ήθελαν. Η ηρωική Σουηδία άντεξε ως το τέλος και οι σοκαρισμένοι Ιταλοί έμειναν ως το τέλος στο 0-0 κι εκτός Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια! Εκπληκτικό!

Κωνσταντίνος Τσίπτσιος
Κωνσταντίνος Τσίπτσιος
kotsip@gmail.com
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου