Δεν έχει λογική...

Ολυμπιακός 04/01/2018

Ο Γιάννης Δρόσος γράφει στο Kingsport.gr για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό.

Ειλικρινά δεν έχει καμία ποδοσφαιρική λογική αυτό που συνέβη.

Πριν λίγο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Τάκη Λεμονή από τον πάγκο της ομάδας. Ενός προπονητή που τον Σεπτέμβριο ήρθε για τέταρτη θητεία και για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις λίγους μήνες.

Ενός προπονητή που συμμάζεψε το… σκορποχώρι (γιατί ομάδα δεν ήταν) που άφησε ο Μπέσνικ Χάσι, που πήρε την ομάδα από την 6η θέση και τους -5 βαθμούς και σε 2,5 μήνες, στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου την έφερε στην κορυφή και στο +1!

Που πήρε μια διαλυμένη ομάδα η οποία δεν έδειχνε καθόλου ανταγωνιστική και την έφερε στην κορυφή.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά…

Αφού όλοι βλέπουν τη δουλειά που γίνεται, πώς διώχνουν έναν τέτοιο προπονητή; Ο Τάκης Λεμονής έχει δείξει έμπρακτα την αγάπη του για την ομάδα, όμως η συμπεριφορά που πήρε ήταν λάθος. Ήταν αχαριστία. Βαριά κουβέντα, αλλά είναι η αλήθεια.

Μήπως υπάρχει κάποιος μέσα στη διοίκηση που δεν ήθελε τον Λεμονή; Για τον άλφα ή τον βήτα λόγο; Και ας το πάμε ένα βήμα παραπέρα… Μήπως για τον ίδιο λόγο που πριν ενάμιση χρόνο έφυγε ο Μάρκο Σίλβα;

Αφού ήταν να γίνει έτσι, γιατί ο νέος τεχνικός δεν αναλάμβανε αμέσως μετά το ματς με τα Γιάννινα; Για να έχει περισσότερο καιρό για να δουλέψει; Ή γιατί δεν έκλεινε από τώρα για το καλοκαίρι; Ευρώπη δεν υπάρχει, μόνο πρωτάθλημα και κύπελλο. Και ο Λεμονής, σύμφωνοι μπορεί να μην είναι πλέον σύγχρονος προπονητής, αλλά ένα ελληνικό πρωτάθλημα δεν θέλει και… Μουρίνιο.

Επιπλέον… γιατί μεσολάβησε ο Χάσι; Ο Λεμονής ήρθε μετά από τον Μπέντο (με ενδιάμεσο υπηρεσιακό τον Βούζα), έκανε τη δουλειά του και αποχώρησε. Έπρεπε να μείνει το καλοκαίρι και να μπει με εκείνον η σεζόν. Και ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Ας μην συγκρίνουμε τις πρώτες δύο φορές (2002, 2008) που απολύθηκε ο Λεμονής. Άλλος πρόεδρος, άλλες συνθήκες, άλλοι παίκτες, άλλος ανταγωνισμός.

Μήπως και εδώ έχουν βάλει το χεράκι τους οι μάνατζερ; Γιατί είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι παίκτες δεν «πήγαιναν» τον Λεμονή. Με γεια τους, με χαρά τους, όμως τέτοιοι δεν έχουν θέση στην ομάδα. Ο κάθε παίκτης που φοράει τη φανέλα, όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά κάθε ομάδας, πρέπει να βάζει πρώτα την ομάδα και όχι τον εαυτό του.

Και τέλος, το «χάσιμο» του ελέγχου στα αποδυτήρια, δεν είναι μόνο φταίξιμο του προπονητή. Οι ρίζες μπορεί να είναι αλλού.

Το θέμα πλέον είναι, ο νέος προπονητής να «κουμπώσει» και να παίξει η ομάδα μπάλα μένοντας πρώτη. Το φετινό πρωτάθλημα πρέπει πάση θυσία να κατακτηθεί. Για πάρα πολλούς λόγους.

Γιάννης Δρόσος
Γιάννης Δρόσος
ioannis.drossos@yahoo.gr
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου