Πρωταθλητής για την ΕΛΠΙΔΑ ο Παναθηναϊκός

ΠΑΟ μπασκετ 08/01/2018

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα” επισκέφθηκε για ακόμη μια χρονιά ο Παναθηναϊκός, χαρίζοντας δώρα, και χαμόγελα στα παιδιά και στους οικείους τους. Η κα Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε την ομάδα και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον οποίο μάλιστα ευχαρίστησε, για την προσφορά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο έργο της “ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανέφερε σχετικά: «Η επίσκεψη του Παναθηναϊκού έχει πλέον καθιερωθεί και δείχνει τη μεγάλη σας κοινωνική ευαισθησία.Η επιθυμία σας να μεταδώσετε τη δύναμη και την αγωνιστικότητα στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ που δίνουν τον πιο δύσκολο αγώνα για την ζωή τους είναι πολύτιμη συμβολή στο έργο μας και ανεκτίμητη βοήθεια στα παιδιά. Η ψυχολογική στήριξη και η ενθάρρυνση παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη μάχη τους κατά του καρκίνου.

Για τον λόγο αυτό, για την διαρκή παρουσία σας στο πλευρό μας και στο πλευρό των παιδιών, ο Σύλλογός μας αποφάσισε να τιμήσει την ομάδα Μπάσκετ του Παναθηναϊκού απονέμοντάς της τον τίτλο «Πρωταθλητής για την ΕΛΠΙΔΑ. Η ιστορική πορεία της ομάδας και οι μεγάλες της διακρίσεις σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους και εμάς ακόμα περισσότερο καθώς μέσα από την αποστολή του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ» αναλαμβάνουν αυτόν τον επίσημο ρόλο που καθιερώνουμε, και συνδυάζοντας το έργο τους με τους σκοπούς της ΕΛΠΙΔΑΣ θα μεταφέρουν όπου μπορούν το μήνυμα της στράτευσης και της προσφοράς για το άρρωστο παιδί. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,των μελών και των παιδιών μας, καλωσορίζω τον Παναθηναϊκό στην οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ και τον ευχαριστώ θερμά γιατί δίπλα στα 6 αστέρια του Πρωταθλητή Ευρώπης θα ακολουθεί και το δικό μας αστεράκι του «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, άξιο συνεχιστή της μεγάλης προσφοράς της οικογένειάς του στον Παναθηναϊκό και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό, τόσο για την διαρή προσωπική του συμπαράσταση στο έργο μας όσο και για την στήριξή του μέσα από την Ομάδα».

Με τη σειρά του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη λέγοντας πως “το «Πρωτάθλημα της ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι πιο σημαντικό από μια Euroleague!” ενώ ανακοίνωσε τη δωρεά φαρμάκων ύψους 100.000 ευρώ προς το "ΕΛΠΙΔΑ" που θα κάνει η οικογένεια Γιαννακόπουλου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος δήλωσε: «Είναι ο πιο σημαντικός αγώνας, να παλεύεις για τη ζωή. Εύχομαι στα παιδιά εγώ προσωπικά, αλλά και όλα τα μέλη της ομάδας μια μέρα να έχουν μια φυσιολογική ζωή. Χωρίς τους ανθρώπους της «Ελπίδας», όμως, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο. Ευχαριστούμε όλους όσους δουλεύουν εδώ».

Από τη πλευρά των παικτών μίλησε ο Ίαν Βουγιούκας ο οποίος δήλωσε: «Αυτά είναι τα σημαντικά, οι αγώνες εδώ πέρα γίνονται. Νομίζεις ότι έχει προβλήματα μέχρι να έρθεις εδώ και να δεις τι αγώνα δίνουν τα παιδιά κι οι οικογένειές τους. Είχα έρθει και το 2010 και φέτος που έχω κι εγώ παιδί το βλέπω τελείως διαφορετικά. Είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά τους στα παιδιά. Ο καθένας ζει τη ζωή του, τον… ακουμπάει το πρόβλημα μόνο όταν το έχει ο ίδιος. Το θέμα είναι να έχεις πιο ανοικτό μυαλό, να βλέπεις τι γίνεται γύρω σου, ότι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα και να προσπαθείς να βοηθήσεις με όποιον τρόπο μπορείς».

Εκτός από τον προπονητή Τσάβι Πασκουάλ, τους παίκτες συνόδευαν: ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Θέμης Καρβουντζής, ο Διευθυντής Λειτουργίας Γιώργος Μοιρέας, ο βοηθός προπονητής Γιώργος Βόβορας,  η Διευθύντρια marketing Μαρία Γκούμα, όπως και η Κωνσταντίνα Μαχειμάρη από το τμήμα marketing.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του αστεριού με το όνομα της ομάδας στον «Τοίχο των Αστεριών» του Ογκολογικού Νοσοκομείου, γεγονός που ενθουσίασε και συγκίνησε όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες: ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, η αναπλ. Διοικήτρια, κυρία Άννα Ζωηρού, τα μέλη τους Δ.Σ. της ΕΛΠΙΔΑΣ: Καθ. Αικατερίνη Μεταξωτού, κα Ντόρα Δημοπούλου, κα Ελένη Σαμαρά, κα Κέττυ Φιλιππίδου, κα Ρίτα Μωραϊτάκη, κα Ντίνα Πριτσιβέλη, και η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κα Ινώ Κωνσταντοπούλου.

Γιώργος Μίχας
Γιώργος Μίχας
g.michas86@gmail.com
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου