Θετικές οι ΠΑΕ για Λιγκ Καπ!

Ελλάδα 12/01/2018

Μια καινοτόμα πρόταση έπεσε στο τραπέζι του ΔΣ της Super League σήμερα. Όπως όλα δείχνουν απο φέτος τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά Λιγκ Καπ στην Ελλάδα. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τον τρόπο που διεξάγεται σε άλλες χώρες είναι ότι η διοργάνωση θα μπεί σε εφαρμογή μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν δίνει κάποιο ευρωπαΪκό εισητήριο, αλλά μπορούν να αποκομίσουν κάποια οικονομικά οφέλη οι ομάδες, ενώ το θετικό είναι πώς οι ποδοσφαιριστές των Ελληνικών ομάδων θα βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση και δεν θα μείνουν σε μεγάλη απραξία μέχι να αρχίσουν την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν.

Οι ΠΑΕ ήταν όλες θετικές με την συγκεκριμένη πρόταση και στο επόμενο ΔΣ της Διοργανώτριας αρχής θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Ένα δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν τα τηλεοπτικά όπου υπάρχει ακόμα αδιέξοδος. Η Super League αξιώνει 3,5 εκατ. ευρώ παραπάνω απο τα 30 που έχουν προταθεί απο την  Nova.

Η μόνη διαφορά έχει να κανει με τους δώδεκα «μικρούς», οι οποίοι έχουν συμφωνήσει και έχουν υπογράψει και μνημόνιο, πώς δεν υπάρχουν περίπτωση να σπάσουν την κεντρική διαχείρηση. Αυτό μεταφράζεται πώς ακόμα και αν δεν επέλθει συμφωνία με τη Nova καμία ομάδα δεν θα πάει να διαπραγματευτεί μόνη, αλλά όλες μαζί.

Η επίσημη ανακοίνωση της Super League αναφέρει:

Στη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής αποφάσισε τα εξής:

  1. Θα αποσταλεί προς τη FORTHNET/NOVA η ομοφώνως διαμορφωθείσα πρόταση των ΠΑΕ-μελών της Super League.
  2. Αποφασίστηκε ομοφώνως όπως μελετηθεί στο επόμενο Δ.Σ. ολοκληρωμένη πρόταση διοργάνωσης League Cup, το Μάιο του 2018, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της Super League.
Παναγιώτης Τεκτονίδης
Παναγιώτης Τεκτονίδης
panostektonides@gmail.com
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου
Διαβάστε επίσης...