Σοφία Παρμαξή: «Θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί»

Γυναικείο ποδόσφαιρο 30/01/2018

Η κίνηση της γυναικείας ομάδας της Αγίας Παρασκευής να αστοχήσει σκόπιμα σε εκτέλεση πέναλτι στην αναμέτρηση της με τα Χανιά , καθώς παράβαση δεν υπήρχε, έδωσε στην ομάδα της «Σάντα» το βραβείο fair-play στα φετινά βραβεία του ΠΣΑΠ.

Η αρχηγός της ομάδας Σοφία Παρμαξή, που αστόχησε στο πέναλτι, μίλησε αποκλειστικά στο Kingsport.gr και στο Θάνο Φωτόπουλο για την βράβευση της ομάδας της, τι σημαίνει για την ίδια αλλά και για την Αγία Παρασκευή αυτή η διάκριση, ποιος ήταν εκείνος που πήρε την απόφαση ώστε να αστοχήσει σκόπιμα στο πέναλτι, ενώ τέλος ήταν ξεκάθαρη στο αν θα το ξαναέκανε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Σοφία καταρχάς Συγχαρητήρια θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για το βραβείο αυτό.

Το βραβείο αυτό του fair play της χρονιάς είναι το πιο σημαντικό βραβείο στον αθλητισμό γιατί αν μη τι άλλο προάγει το καθαρό παιχνίδι και το ήθος! Προτιμώ λοιπόν η ομάδα μου να είναι γνώστη για το ήθος της παρά για τα πρωταθλήματα και τις νίκες !

Πιστεύεις ότι το βραβείο αυτό είναι μια καλή ευκαιρία ώστε ο κόσμος να ενδιαφερθεί περισσότερο για το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Το βραβείο αυτό είναι αφορμή για μάθει ο κόσμος ότι υπάρχουν γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου, γυναικεία πρωταθλήματα και ότι οι γυναίκες τιμάμε το θεσμό του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού όπως  ολόκληρος ο πλανήτης ! Είναι δυνατόν άλλωστε να μη τιμάμε τον βασιλιά των σπορ και τη στρογγυλή θέα.

Ποιός πήρε την απόφαση για να στείλετε άουτ το πέναλτι;

Η απόφαση για να "χαθεί" το πέναλτι πάρθηκε από δυο διαφορετικά άτομα αλλά με κοινή ιδεολογία και νοοτροπία, πάρθηκε από δυο άτομα που αγαπούν το άθλημα και ότι αυτό περιλαμβάνει! Τη στιγμή που η διαιτητής απεφάνθη την εσχάτη των ποινών  για την ομάδα των Χανίων μέσα μου είχα ήδη ξεκαθαρίσει ποια ήταν η δίκαιη αντίδραση. O προπονητής μου Γιάννης Γιαννογλου με φώναξε να εκτελέσω αυτό το "βρώμικο" πέναλτι τον κοιτούσα συνέχεια για να σιγουρευτώ ότι θα μου δώσει τη σωστή Οδηγία ,αν δεν μου την έδινε θα αρνιόμουν να το κάνω γκολ και θα έδινα την μπάλα σε μια συμπαίκτρια μου

 Όπως έχω πεί ξανά στο παρελθόν σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να σκοράρω βρώμικα! Εν τέλει ο προπονητής μου και εγώ συμφωνήσαμε να "χαθεί" το πέναλτι ως ένδειξη σεβασμού στην αντίπαλη ομάδα , στο άθλημα και προπάντων στον εαυτό μας! Αυτή λοιπόν είναι η νοοτροπία που προάγει η ομάδα μας

Στο μέλλον θα το ξανακάνετε;

Ναι θα το κάνουμε όσες φορές και αν χρειαστεί είναι κομμάτι του εαυτού μας και της ομάδας μας , είναι κάτι απόλυτα φυσικό!

Τι μήνυμα στέλνεις στις άλλες ομάδες;

Το μήνυμα που στέλνω σε όλες τις ανδρικές ,παιδικές και γυναικείες ομάδες είναι να σέβονται το άθλημα και τον κόπο όλων των παικτών που αγωνίζονται κερδίζοντας και χάνοντας δίκαια ένα παιχνίδι. Στη τελική είναι ένα παιχνίδι όπου αθλητές και θεατές διασκεδάζουν μέσα από αυτό! Ελπίζω το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα σιγά σιγά να "καθαρίσει" !

Θάνος Φωτόπουλος
Θάνος Φωτόπουλος
fotopoulos@kingsport.gr - Γεννήθηκα στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και μεγάλωσα σε μια κατεξοχήν μπασκετική γειτονιά το Παγκράτι. Το "σαράκι" της δημοσιογραφίας μπήκε από πολύ νωρίς μέσα μου. Ήμουν στο γυμνάσιο όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω και να κρατώ σημειώσεις για τους αγώνες. Αυτή ήταν και η σπίθα που άναψε τη φλόγα μέσα μου.
Η φλόγα δεν έσβησε και έτσι μετά το λύκειο, πήγα σε μια σχολή δημοσιογραφίας και πλέον είμαι μάχιμος υπηρέτης του αθλητικού ρεπορτάζ πάντα μέσα από τον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ εδώ και μερικά χρόνια η φωνή μου ακούγεται μέσα από μαγικό χώρο του ραδιοφώνου.
Η σχέση μου με το Kingsport.gr κρατάει σχεδόν από τα "γεννοφάσκια" του σαιτ όπου καλύπτω το ρεπορτάζ μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αλλά και όλα όσα αφορούν τη γυναικεία πλευρά του αθλητισμού, χωρίς όμως ποτέ να αρνούμαι να βοηθάω σε ο,τι και αν χρειαστεί.
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου