Οι αρχηγοί των APOLLON Ladies Δανάη Σιδηρά και BARCELONA F.A. Women Μαρία Ιωάννου μας μεταφέρουν το κλίμα λίγο πριν από το ντέρμπυ

Γυναικείο ποδόσφαιρο 07/02/2018

Οι αρχηγοί των APOLLON Ladies Δανάη Σιδηρά και BARCELONA F.A. Women Μαρία Ιωάννου μας μεταφέρουν το κλίμα λίγο πριν από το ντέρμπυ! Η ώρα του μεγάλου ντέρμπυ του Κυπριακού Γυναικείου Πρωταθλήματος πλησιάζει με BARCELONA F.A. Women και APOLLON Ladies F.C. να προετοιμάζουν τα πλάνα τους για το Σαββατιάτικο αγώνα που θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 15:00 στο Τσίρειο Στάδιο.

Εν όψη του ντέρμπυ οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Δανάη Σιδηρά εκ μέρους των APOLLON Ladies F.C. και Μαρία Ιωάννου εκ μέρους της BARCELONA F.A. Women κάνουν τις δικές τους δηλώσεις αποκλειστικά στο Women Football Cyprus και απαντούν στα ερωτήματα μας τα οποία αφορούν το επικείμενο «παιχνίδι κορυφής» αλλά και το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των δυο ομάδων, λίγα μόλις 24ωρα πριν την έναρξη του αγώνα. Ενός αγώνα που δίκαια χαρακτηρίζεται ως «ντέρμπυ κορυφής» το οποίο θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια του συναρπαστικού φετινού Πρωταθλήματος. Μόνο 2 πόντοι χωρίζουν τις APOLLON Ladies από την κορυφή και την πρωτοπόρο BARCELONA F.A. Women, ενώ καραδοκεί και η ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ με μόλις 3 βαθμούς διαφορά από την πρώτη θέση και η οποία φιλοδοξεί με στραβοπάτημα των πρωτοπόρων να πατήσει αυτή την κορυφή!

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΑΗ ΣΙΔΗΡΑ Apollon Ladies F.C.

 

Δανάη, οι απαιτήσεις σε μια ομάδα όπως οι APOLLON LADIES F.C. είναι πολλές και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια παρατηρούμε στην ομάδα πρωτόγνωρα συμβάντα: 

Αλλαγή 2 προπονητών σε σύντομο χρονικό διάστημα το οποίο δείχνει για πρώτη φορά μη σταθερότητα στην ομάδα. Ποια είναι η δική σου άποψη;

Σίγουρα δεν είναι καλό όταν η ομάδα αναγκάζεται να αλλάξει προπονητή αλλά πλέον έχουμε βρει τον ρυθμό μας με τον Κύριο Προκοπίου ο οποίος θεωρώ ότι γνωρίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο καλύτερα από τον καθένα εδώ στην Κύπρο!

 

Για πρώτη φορά η ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αφού σε περίπτωση νέου στραβοπατήματος στο επικείμενο ντέρμπυ με την Barcelona τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Πως το αντιμετωπίζεις σαν αρχηγός; 

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι επιτέλους υπάρχει ανταγωνισμός. Η ομάδα μου και πέντε βαθμούς μπροστά να ήταν θα κοιτούσε το παιχνίδι με το ίδιο ενδιαφέρον. Θα διεκδικήσουμε τον τίτλο όπως κάθε χρόνο! Βέβαια ως αρχηγός η ευθύνες είναι μεγαλύτερες και πρέπει να ασκείς την σωστή επιρροή στους συμπαίκτες σου αλλά ταυτόχρονα έχω κατανοήσει και την σοβαρότητα της κατάστασης!

 

Πως αντιλαμβάνονται οι συμπαίκτριες σου το ντέρμπυ που κατά πλειοψηφία δεν έχουν ζήσει όσα εσύ με την ομάδα και σίγουρα δεν μπορούν να νοιώσουν εκ’των προτέρων το παλμό του παιχνιδιού όπως εσύ και άλλες 2-3 παλιές;

Κάνουμε πρωταθλητισμό! Είμαστε επαγγελματίες παίχτριες και δεν νομίζω καμία έπο τις συμπαίκτριες μου να το θέλει λιγότερο η περισσότερο από εμένα. Είμαστε μια ομάδα, μια πολύ όμορφη οικογένεια που προσπαθεί πάντα να βγάζει τον καλύτερο εαυτό της μέσα στο γήπεδο και να παίρνει τους 3 βαθμούς! Ένα μήνυμα η και σχόλια από εσένα προς την υπόλοιπη ομάδα αλλά και τους φίλους του Γυναικείου ποδοσφαίρου για το ντέρμπυ. Ο κόσμος του Απόλλωνα θα πρέπει να δώσει το παρόν και μα στηρίξει την ομάδα. Τώρα τον χρειαζόμαστε! Εκπροσωπούμε την καλύτερη ομάδα της Κύπρου και θέλουμε όλο τον κόσμο στο πλευρό μας για να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς!

 

Ποια η πρόβλεψη σου για την έκβαση του αγώνα;

Προσωπική πρόβλεψη δυστυχώς δεν θα κάνω! Νομίζω το καλύτερο είναι να μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο!

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Αρχηγός Barcelona F.A. Women

 

Μαρία η ομάδα σου πραγματοποιεί φέτος μια εξαιρετική πορεία και στο δεύτερο μόλις χρόνο από την ίδρυση της φιγουράρει πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα. Ποια τα συναισθήματα σου;

Σίγουρα στην ομάδα άπαντες είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με την φετινή πορεία της ομάδας κάτι που νομίζω ήταν αναμενόμενο αφου περσυ η παρουσία μας στο πρωτάθλημα ήταν αρκετά ικανοποιητική και σεβαστή απο όλους. Βέβαια στην μέση του πρωταθλήματος η πρώτη θέση δεν λέει κάτι ο πρωταθλητής είναι αυτός που αντέχει και παραμένει δυνατός μέχρι το τέλος. Εμείς θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας εντός του γηπέδου αλλά και στις προπονήσεις χωρίς να επαναπαυόμαστε έτσι ώστε να κυνηγήσουμε τον στόχο μας μέχρι τέλους.

 

Ποια πιστεύεις είναι τα κλειδιά ή τα στοιχεία τα οποία οδήγησαν την BARCELONA F.A. στην κορυφή;

Θεωρώ ότι καταρχήν αυτό που μας έδωσε την ώθηση να δουλέψουμε και να βρεθούμε εδώ που είμαστε τώρα είναι η στήριξη της διοίκησης και του προπονητικού τιμ αφού σε ότι χρειαστούμε είναι πάντα δίπλα μας στο μέγιστο αλλά και η αγάπη που υπάρχει μεταξύ μας. Πάνω απ’όλα είμαστε οικογένεια..βάση αυτών καταφέραμε να κτίσουμε την ομάδα μας που θεωρώ πως πλέον είναι ζηλευτή απο πολλούς!

 

Πως αντιμετωπίζεις το επικείμενο ντέρμπυ με την Apollon Ladies σαν αρχηγός μιας και το αποτέλεσμα είναι καθοριστικό για τη συνέχεια;

Πράγματι ένα παιχνίδι που ίσως να είναι και το καθοριστικό για ν’αναδείξει τον πρωταθλητή!! Συναίσθημα πρωτόγνωρο! Εμείς θα κατεβούμε στο γήπεδο να αγωνιστούμε όπως σε κάθε παιχνίδι. Επιβάλλεται να παλέψουμε για τους τρεις βαθμους να υπερβούμε εαυτούς χωρίς ν’αφήσουμε τίποτα στην τύχη, πάντα σε αθλητοπρεπές πλαίσια και σεβασμό προς τον αντίπαλο και ο καλύτερος ας κερδίσει.!!

 

Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα εν όψη του ντέρμπυ που ακολουθεί;

Σίγουρα ενθουσιασμός υπάρχει, όπως επίσης και άγχος σε φυσιολογικά πλαίσια τα οποία τα είναι αρκετά για να μας κρατήσουν μέσα στο στόχο μας.!!

 

Ένα μήνυμα η και σχόλια από εσένα προς την υπόλοιπη ομάδα αλλά και τους φίλους του Γυναικείου ποδοσφαίρου για το ντέρμπυ.

Γενικότερα για τους φίλους του γυναικείου ποδοσφαίρου τους καλώ να παρευρεθούν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν τον αγώνα και το μήνυμα μου προς την ομάδα είναι πως θα πρέπει να παλέψουμε για να κερδίσουμε, αφού δεν πρέπει να αφήνουμε καμιά ευκαιρία χαμένη ν’ αποδεικνύουμε πόσο έξω έπεσαν αυτοί που δεν μας υπολόγιζαν ..!! Forza Barca!!!

 

Ποια η πρόβλεψη σου για την έκβαση του αγώνα;

Ο καλύτερος ας κερδίσει!!

 

Πηγή:http://allaboutsoccer.net

Γιάννης Δρόσος
Γιάννης Δρόσος
ioannis.drossos@yahoo.gr
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου