104 χρόνια ΑΡΗΣ

ΑΡΗΣ 25/03/2018

Ο Κωνσταντίνος Τσίπτσιος γράφει στην προσωπική του στήλη στο Kingsport.gr για τα 104 χρόνια περήφανης, ένδοξης και λαμπερής ιστορίας του Άρη

 

Η 25η Μαρτίου, εκτός από μέρα εθνικής επετείου και περηφάνιας για την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αποτελεί ξεχωριστή μέρα για τους φίλους του Άρη.

 Σαν σήμερα, πριν από 104 χρόνια, μια παρέα 22 ατόμων ίδρυει στην Θεσσαλονίκη τον Άρη.

Το όνομα του Θεού του πολέμου, από την πρώτη μέρα, άρχισε να συμβολίζει και να αποτελεί κάτι παραπάνω από έναν απλό αθλητικό σύλλογο. Η λέξη Άρης είναι συγχρόνως συναίσθημα, ιδέα, κίνητρο, ελπίδα για τους φίλους (και όχι μόνο) της ομάδας.

Το πρώτο "κιτρινόμαυρο" πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, η Αυτοκρατορία στο μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης, το πρώτο πρωτάθλημα βόλεϊ από ομάδα της  Θεσσαλονίκης, οι αμέτρητες επιτυχίες σε όλα τα ομαδικά και ατομικά αθλήματα είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της ένδοξης ιστορίας του Άρη.

Οι περισσότερες σελίδες δόξας και υπερηφάνειας "κρύβονται" σε στιγμές που δεν απέφεραν κάποιον τίτλο, κάποια επιτυχία ή έστω...κάποια χαρά για τους φίλους του Αρη. Εξάλλου, οι Αρειανοί δεν τις έχουν ανάγκη, αφού σε κάθε ευκαιρία «διατυμπανίζουν» πως δεν έγιναν  Άρης για τους τίτλους και τις χαρές.

Ποιο, και τι ακριβώς όμως, είναι αυτό που ωθεί κάποιον να «ασπαστεί» το κίτρινο και το μαύρο;

Ποια είναι η κινητήρια δύναμη που δίνει αντοχή σε 30 χιλιάδες κόσμου να επιστρέψει με άδεια χέρια, μετά τον χαμένο τελικό στο ΟΑΚΑ, στην Θεσσαλονίκη;

Τι είναι αυτό που συνεχίζει την κληρονομιά του συλλόγου στις επόμενες γενιές;

Τα ερώτηματα είναι κατά έναν μεγάλο βαθμό ρητορικά και κάπως δύσκολο να τους δοθεί απάντηση εκτός του «κιτρινόμαυρου τόξου»…

Στα 104 του χρόνια ο Άρης μετράει εκατοντάδες επιτυχίες σε αθλητικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο,  συνεχίζει, παρά τις δύσκολες εποχές που διανύει ο σύλλογος, να γεννά μικρούς οπαδούς και να στέκεται περήφανα κόντρα σε όλα και σε όλους.

Ο Θεός του πολέμου κάθεται στον θρόνο του, πίσω από τις σκιές και περιμένει. Η στιγμή της επιστροφής του στην κορυφή και οι «χρωστούμενες» χρυσές σελίδες που στερήθηκε δεν θα αργήσουν να του αποδοθούν.

Έναν αιώνα και μία τετραετία μετά την δημιουργία του, ο ποδοσφαιρικός Άρης επιστρέφει με σταθερά και μυαλωμένα βήματα στην πρώτη κατηγορία, εκεί οπου ανήκει, ο μπασκετικός Άρης δείχνει σημάδια ζωής, μετά την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε και όλη η Αρειανή οικογένεια δείχνει έτοιμη και διψασμένη για καλύτερες μέρες.

Όλος ο αθλητικός κόσμος της Ελλάδας έχει ανάγκη τον δυνατό Άρη, των επιτυχιών, των ευρωπαϊκών πορειών, του fair play και των συγκινήσεων.

«Τι την έκανε την μπάλα ο Θεός;»¨

«Μόναχο – Γάνδη – και Ισπανία»

 «..Εσύ είσαι το καμάρι!»

«Και στα 1000 εγώ, θα στο τραγουδώ απ' τον Ουρανό…»

 

Χρόνια πολλά στο πιο σημαντικό από όλα τα ασήμαντα πράγματα της ζωής…

Χρόνια πολλά ΓΙΓΑΝΤΑ ΑΕΤΕ!

Χρόνια πολλά ΑΡΗ!

 

Κωνσταντίνος Τσίπτσιος
Κωνσταντίνος Τσίπτσιος
kotsip@gmail.com
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου