Μόνο περηφάνεια για αυτά τα κορίτσια

Σπορ 14/04/2018

Βρέθηκε κοντά αλλά δεν τα κατάφερε. Η ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού γνώρισε την ήττα 13 -11 από την Ντουναϊσβάρος στον τελικό του Λεν Τρόφι και δεν μπόρεσε να σηκώσει το τέταρτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο. 

Οι ερυθρόλευκές υπέπεσαν σε σημαντικά λάθη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πανηγυρίσουν. Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ στην πρώτη περίοδο, αλλά στη δεύτερη οι Ουγγαρέζες μπόρεσαν να πάρουν προβάδισμα με δύο γκολ, από την αρχή της αλλά μέχρι και τη λήξη της. 

Η διαφορά αυξήθηκε στα τρία γκολ με την έναρξη της τρίτης περιόδου. Σε αυτή οι ερυθρόλευκες με μια αντεπίθεση, πέτυχαν τρία γκολ στη σειρά και ισοφάρισαν σε 9-9. Ωστόσο και πάλι η Ντουναϊσβάρος στη λήξη της βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 10-9. 

Η Έγκενς ισοφάρισε σε 10-10 στην τελευταία περίοδο αλλά οι Ουγγαρέζες και πάλι με δύο γκολ έκαναν το 12-10 σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα. Κάπου εκεί τα λάθη των παικτριών του Ολυμπιακού έδωσαν την ευκαιρία στη Ντουναϊσβάρος να διατηρήσει το προβάδισμα και να πάρει τελικά τη νίκη. 

Αυτό που συμβαίνει στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό αγγίζει τα όρια του αδύνατου. Στην αρχή της οικονομικής κρίσης (περί το 2009) ο σύλλογος είχε τεράστια, για τα δεδομένα τέτοιων τμημάτων, χρέη. Και κόντρα στην απότομα κατηφορική (οικονομικά και όχι μόνο) πορεία όλης της χώρας, εξυγιάνθηκε οικονομικά και πέρα από τους εγχώριους τίτλους που σαρώνει, έχει αρχίσει να γίνεται μόνιμος… κάτοικος στις κορυφές και στους τελικούς της Ευρώπης.

Οκτάλεπτα: 4-4, 1-3, 4-3, 2-3 
Ολυμπιακός: Ασημάκη 1, Έγκενς 3, Αβραμίδου 4, Ελ.Πλευρίτου 1, Έμολο 2, 
Ντουναϊσβάρος: Μαχιέ 1, Ζίγκλερ 1, Γκάρντα 4, Εμχούνου 2, Σιλάγκ 3, Γκουρισάτι 1

Γιάννης Δρόσος
Γιάννης Δρόσος
ioannis.drossos@yahoo.gr
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου