Θέμα με τα συμβόλαια των ξένων

ΠΑΟΚ 07/06/2018

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ελλάδα, κάθε ομάδα μπορεί να έχει έως πέντε ξένους στο ρόστερ της, δηλαδή μέχρι πέντε παίκτες που δεν είναι είτε Έλληνες, είτε κάτοχοι κοινοτικών διαβατηρίων.


Με την απόκτηση του Χατσερίντι (ο οποίος είναι διεθνής με την Εθνική Ουκρανίας) και τις επιστροφές των Ενρίκε, Ουάρντα και Ζάιρο από τους δανεισμούς τους, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή με επτά συμβόλαια ξένων παικτών.


Εκτός από τους παραπάνω ως ξένοι λογίζονται οι Μάτος, Σάκχοφ και Μαουρίσιο. Δεδομένη είναι η αποχώρηση του Ζάιρο είτε ως μεταγραφή είτε ως δανεικός. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έχει 6 ξένους.


Υπάρχει ένας ξένος παραπάνω για τον "δικέφαλο". Αν ο Χατσερίντι βγάλει ελληνικό διαβατήριο, λόγω του έλληνα πατέρα το, τότε όλα θα κυλήσουν ομαλά. Όμως η διαδικασία αυτή θα αργήσει.


Οι σίγουροι για την επόμενη χρονιά θεωρούνται οι Μάτος, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Χατσερίντι και Ενρίκε μετά από χθεσινή ενημέρωση αυτό κρούει τον κώδωνα αποχώρησης στον Ουάρντα.


Ο Αιγύπτιος θα λείψει ούτως ή άλλως από το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας καθώς θα βρίσκεται με την Εθνική του ομάδα στο Μουντιάλ της Ρωσίας, οπότε δε θα προλάβει και τα ματς του 2ου προκριματικού του Champions League (δε θα είναι έτοιμος).


Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση με το διαβατήριο του Χατσερίντι και χρειαστεί να αποχωρήσει ο Ουάρντα, η μεταγραφή του δεν θα είναι θέμα. Πολλές ομάδες έχουν στρέψει τα βλέμματά τους πάνω στον παίκτη.


Παράλληλα ο ΠΑΟΚ έχει θέμα πλέον με τις θέσεις των ξένων παικτών και οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν (όσες γίνουν) θα αφορούν ποδοσφαιριστές που διαθέτουν κοινοτικό διαβατήριο.
 

Θοδωρής Βαφειάδης
Θοδωρής Βαφειάδης
vtheodoros99@gmail.com
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου