Μπερτομέου: «Έχασα ένα φίλο, θα λείψει από το μπάσκετ»

Euroleague 10/06/2018

Την βαθύτατη οδύνη του για το χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου, εξέφρασε και ο εκτελεστικός διευθύντης της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου.

Με δήλωσή του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον εμβληματικό ηγέτη του Παναθηναϊκού. 

Παράλληλα εξήρε την προσφορά του στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τον χαρακτήρισε «παράδειγμα αγάπης για το άθλημα». 

Αναλυτικά η δήλωση Μπερτομέου 

«Αυτή είναι μια λυπηρή ημέρα για το μπάσκετ και για εμένα ειδικά, επειδή με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου έχασα μαζί και ένα φίλο. 

Ο Παύλος και ο Θανάσης ήταν η κινητήριος δύναμη στο χτίσιμο του Παναθηναϊκού, ώστε να γίνει η αυτοκρατορία που είναι στον αθλητισμό σήμερα. 

Το πάθος τους και η σταθερή υποστήριξη για την ομάδα τους έκαναν τον Παναθηναϊκό μεγαλοπρεπές μοντέλο, που ομάδες της Ευρώπης προσπαθούν να μοιάσουν σε αυτό. 

Το όραμα και ο πραγματισμός του Παύλου στις αποφάσεις που έπαιρνε βοήθησαν όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ να κάνει πολλά βήματα μπροστά, μέσα στις δεκαετίες. Ήταν ένα πραγματικό παράδειγμα της αγάπης για το μπάσκετ. 

Ο Παύλος αφήνει μια σπουδαία κληρονομιά επιτυχίας πίσω του και θα λείψει πολύ σε όλους»

Θάνος Φωτόπουλος
Θάνος Φωτόπουλος
fotopoulos@kingsport.gr - Γεννήθηκα στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και μεγάλωσα σε μια κατεξοχήν μπασκετική γειτονιά το Παγκράτι. Το "σαράκι" της δημοσιογραφίας μπήκε από πολύ νωρίς μέσα μου. Ήμουν στο γυμνάσιο όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω και να κρατώ σημειώσεις για τους αγώνες. Αυτή ήταν και η σπίθα που άναψε τη φλόγα μέσα μου.
Η φλόγα δεν έσβησε και έτσι μετά το λύκειο, πήγα σε μια σχολή δημοσιογραφίας και πλέον είμαι μάχιμος υπηρέτης του αθλητικού ρεπορτάζ πάντα μέσα από τον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ εδώ και μερικά χρόνια η φωνή μου ακούγεται μέσα από μαγικό χώρο του ραδιοφώνου.
Η σχέση μου με το Kingsport.gr κρατάει σχεδόν από τα "γεννοφάσκια" του σαιτ όπου καλύπτω το ρεπορτάζ μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αλλά και όλα όσα αφορούν τη γυναικεία πλευρά του αθλητισμού, χωρίς όμως ποτέ να αρνούμαι να βοηθάω σε ο,τι και αν χρειαστεί.
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου