Το τελευταίο χειροκρότημα στον Παύλο

ΠΑΟ μπασκετ 13/06/2018

Ήταν όλοι εκεί για τον Παύλο τον δικό τους άνθρωπο, άνθρωποι απλοί που πήγαν στην Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσουν έναν μεγάλο Παναθηναϊκό τον μεγαλύτερο των τελευταίων 50 ετών τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Το πέρασμα του στην αιωνιότητα έγινε όπως ακριβώς του ταίριαζε και του άρμοζε με όλον τον αθλητικό κόσμο να είναι εκεί, φίλοι και αντίπαλοι είπαν το τελευταίο αντίο σε ένα άνθρωπο που δίδαξε ήθος, σεβασμό και απλότητα.

Στην Μητρόπολη Αθηνών από το πρωί όλος ο κόσμος που αγάπησε τον Παύλο Γιαννακόπουλο ήταν εκεί, όλοι οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του ήταν εκεί, οι αθλητές που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό  ήταν εκεί,μέχρι και  οι αθλητικοί του αντίπαλοι ήταν παρόντες σαν η αύρα του ευπατρίδη της «πράσινης» οικογένειας να τους ένωσε για μία και μοναδική φορά.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο καθεδρικό ναό ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος έκανε ταξίδι-αστραπή από την Κων/Πόλη για να παραστεί στην κηδεία του «πατέρα» του όπως τον αποκάλεσε.

Μετά και όσο περνούσε η ώρα μαζί με τον απλό κόσμο, που συνέχιζε να ερχόταν ,ένας ένας οι μεγάλοι αστέρες έφταναν για το ύστατο χαίρε. Γιαννάκης, Βράνκοβιτς, Πρελιέβιτς, Φασούλας, Φώτσης, Μποντιρόγκα, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης ήταν μερικοί μόνο από τους αθλητές που παραβρέθηκαν.

Αλλά και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας ήταν εκεί. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, οι αρχηγοί όλων σχεδόν των κομμάτων ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και πλήθος βουλευτών. Όλοι εκεί για τον Παύλο για να του πουν μια λέξη μια κουβέντα λίγο πριν αναχωρήσει για την αιώνια ζωή.

Φυσικά από αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε να λείπει  και η ομάδα του Παναθηναϊκού με τους παίκτες, το τεχνικό και το ιατρικό τίμ της ομάδας να λέει το δικό της αντίο στον πρόεδρο όπως τον αποκαλούσαν.

Ακόμα και οι αντίπαλοι του στους αθλητικούς στίβους ο Βαγγέλης Μαρινάκης και  ο Δημήτρης Μελισσάνιδης ήταν εκεί σε ένδειξη σεβασμού όπως ταίριαζε στον μεγάλο αυτό άνδρα.

Η στιγμή που ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έφτασε στην Μητρόπολη ήταν συγκλονιστική. Ο Θανάσης όλων των Παναθηναϊκών έφτασε στην εκκλησία εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τον κόσμο με τον ίδιο να είναι συντετριμμένος μη μπορώντας να πιστέψει ότι η μοίρα του έπαιξε, για δεύτερη φορά μέσα σε 2,5 μήνες , πολύ άσχημο παιχνίδι, αφού μετά τον Κώστα Γιαννακόπουλο έχασε και τον Παύλο.

Μετά τον Θανάση έφτασε στην Μητρόπολη και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο συνεχιστής του οράματος του Παύλου, μαζί με την μητέρα του και την οικογένεια του. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods δακρυσμένος μπήκε μέσα στο ναό για να ξεκινήσει η Εξόδιος ακολουθία.

Λίγη ώρα αργότερα η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου μεταφερόταν συνοδεία οπαδών στο Α νεκροταφείο Αθηνών όπου ο πρόεδρος άκουσε για τελευταία φορά τον ύμνο της ομάδας από τον κόσμο πριν αναχωρήσει για την τελευταία του κατοικία με την ταφή να γίνεται σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Παύλος «έφυγε» αλλά η παρακαταθήκη του έμεινε για να θυμίζει σε όλους ότι με απλότητα, ήθος και ευγένεια κερδίζεις τα πάντα και αν κάτι κέρδισε ο πρόεδρος αυτό ήταν. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν είχε φίλους και εχθρούς είχε φίλους και αντιπάλους για αυτό ξεχώριζε.

Δείτε τις φωτογραφίες

Θάνος Φωτόπουλος
Θάνος Φωτόπουλος
fotopoulos@kingsport.gr - Γεννήθηκα στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και μεγάλωσα σε μια κατεξοχήν μπασκετική γειτονιά το Παγκράτι. Το "σαράκι" της δημοσιογραφίας μπήκε από πολύ νωρίς μέσα μου. Ήμουν στο γυμνάσιο όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω και να κρατώ σημειώσεις για τους αγώνες. Αυτή ήταν και η σπίθα που άναψε τη φλόγα μέσα μου.
Η φλόγα δεν έσβησε και έτσι μετά το λύκειο, πήγα σε μια σχολή δημοσιογραφίας και πλέον είμαι μάχιμος υπηρέτης του αθλητικού ρεπορτάζ πάντα μέσα από τον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ εδώ και μερικά χρόνια η φωνή μου ακούγεται μέσα από μαγικό χώρο του ραδιοφώνου.
Η σχέση μου με το Kingsport.gr κρατάει σχεδόν από τα "γεννοφάσκια" του σαιτ όπου καλύπτω το ρεπορτάζ μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αλλά και όλα όσα αφορούν τη γυναικεία πλευρά του αθλητισμού, χωρίς όμως ποτέ να αρνούμαι να βοηθάω σε ο,τι και αν χρειαστεί.
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου