Κοντά στην αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

Ελλάδα 07/07/2018

Όπως όλα δείχνουν είναι θέμα ημερών η επίλυση του προβλήματος μεταξύ της Super League και της πολιτείας για το θέμα της αναδιοργανώσεις όλων των κατηγοριών, Super league, Super League 2 και Football League αλλά και της τηλεοπτικής στέγης των ομάδων .

Η πρόταση του υφυπουργού  αθλητισμού, κύριου Γιώργου Βασιλειάδη,  για την αναδιαρθρώσει των πρωταθλημάτων είναι να συμφωνήσει προ το παρόν με τις 14 ομάδες για την σεζόν 2019-20. Όμως από το 2020-21 η μεγάλη κατηγορία θα έχει 12 ομάδες όπως είχε αποφασιστεί αρχικά.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες η απόφαση του υφυπουργού είναι η Super League 2 και η Football league να έχουν από 12 ομάδες από την περίοδο 2019-2020

Eπίσης αναφορικά για την τηλεοπτική στέγη που κάποιες ομάδες έμειναν εκτός Νόβα ο κύριος Βασιλειάδης  θα χρηματοδοτήσει μέσω ΕΡΤ τα πρωταθλήματα, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις όπως επιβράβευση για την αύξηση των θεατών, για την παραμονή στην κατηγορία, για την ανάδειξη Ελλήνων παικτών μικρότερης ηλικίας, για τη συνολική συγκομιδή βαθμών και για την καταστολή της  βίας.

Την Τετάρτη(11/7)  θα γίνει  Δ.Σ. στη Λίγκα προκειμένου  να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα ενώ θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση με θέμα την έγκριση των προκηρύξεων.

Επίσης θα προσδιορίσει η ημέρα της κλήρωσης για νέο πρωτάθλημα.

 

Αντώνης Μουστάκας
Αντώνης Μουστάκας
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου