Στην κορυφή στου κόσμου η Γαλλία με σοβαρά επεισόδια

Μουντιάλ 2018 16/07/2018

Η Γαλλία χτες κατέκτησε την κορυφή του κόσμου καθώς στον τελικό του Μουντιάλ νίκησε την Κροατία με 4-2.

Ο κόσμος βγήκε έξω στους δρόμους για να γιορτάσει την κατάκτηση του παγκόσμιου κυπέλλου. Όμως δεν έλειπε η βαρβαρότητα των επεισοδίων μεταξύ αστυνομικών και ομάδων νεαρών που λεηλατούσαν μαγαζιά . Αλλά και επεισόδια μεταξύ οπαδών της Γαλλίας και της Κροατίας. Ωστόσο η κατάκτηση του τρόπαιου αμαυρώθηκε και από δυο τροχαία που στοίχησαν τη ζωή σε δυο ανθρώπους.  

Στο Παρίσι τριάντα νεαροί εισέβαλαν περί τις 22.00 (23:00 ώρα Ελλάδας) στο Drugstore Publicis και άρπαξαν κυρίως μπουκάλια με κρασί και σαμπάνια, πριν διαλυθούν από αστυνομικούς.

Οι  αψιμαχίες συνεχίστηκαν κατά την διάρκεια πανηγυρισμών  ανάμεσα σε αστυνομικούς και νεαρούς που δημιουργούσαν προβλήματα , καθως εκσφενδόνιζαν  μπουκάλια , καθίσματα, με τους  αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα και μάνικες νερού για να διαλύσουν το πλήθος .

Νωρίτερα, ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε χτύπημα με κράνος κατά τη διάρκεια χειροδικίας περί τις 21:10, κοντά στον χώρο όπου είχε συγκεντρωθεί το πλήθος.

Στη Λυών και στην Μασσαλία σημειωθήκαν αρκετά επεισόδια με δυο τραυματίες και 10 προσαγωγές. Στην  Ρουέν, στο Στρασβούργο και στην Κορσική σημειώθηκαν αρκετά επεισόδια ανάμεσα σε Γάλλους και Κροάτες.

Στο Ανεσί, ένας πενηντάρης έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε κανάλι όπου το βάθος του νερού ήταν μικρό. Στο Σεν Φελίξ (Ουάζ) ένας άνδρας που πανηγύριζε ενώ οδηγούσε σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε πλάτανο. Ενώ τρία παιδιά, από 3 ως 6 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά όταν τα χτύπησε μοτοσικλέτα στο Φρουάρ.

 

    

Αντώνης Μουστάκας
Αντώνης Μουστάκας
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου