Πέθανε ο Σέρτζιο Μαρκιόνε

F1- motogp- wrc 26/07/2018

Θρηνεί ο κόσμος της «Φόρμουλα ένα» τον χαμό του Σέρτζιο Μαρκιόνε τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Ferrari.  

Ο 66 χρόνος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, λόγω επιπλοκών από χειρουργική επέμβαση στον ώμο.

Η θλιβερή είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ιταλικής εταιρείας, η οποία γνωστοποίησε «με βαθιά λύπη» ότι ο Μαρκιόνε δεν μπορούσε να επιστρέψει στα καθήκοντά του.  

Τον Μαρκιονε τον διαδέχθηκε ο Βρετανός Μάικ Μάνλεϊ, ο πρόεδρος του ομίλου Τζον Έλκαν δήλωσε «Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν, συνέβη. Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, ένας φίλος, έχει φύγει», προσθέτοντας  «Η οικογένειά μου κι εγώ θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για όσα έχει κάνει».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Φόρμουλα Ένα», Τσέις Κάρεϊ είπε «τόσο ως ηγέτη όσο και ως φίλο». «Είμαστε βαθιά λυπημένοι από τον θάνατο του Σέρτζιο Μαρκιόνε» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Ήταν ένας σπουδαίος ηγέτης όχι μόνο της Φόρμουλα Ένα και του κόσμου των αυτοκινήτων, αλλά και του παγκόσμιου επιχειρηματικού κόσμου. Ήταν ηγέτης με μεγάλο πάθος, ενέργεια και διορατικότητα και ενέπνευσε τους πάντες γύρω του. Οι συνεισφορές του στη Φόρμουλα Ένα είναι ανυπολόγιστες. Ήταν επίσης ένας πραγματικός φίλος για όλους εμάς και θα μας λείψει βαθιά. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, εκφράζουμε τα πιο βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του».

Αντώνης Μουστάκας
Αντώνης Μουστάκας
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου