Ο απολογισμός και η επόμενη μέρα

Αστέρας Τρίπολης 06/08/2018

Λίγα μόλις 24ωρα έχουν περάσει έπειτα από τον αλγεινό αποκλεισμό που υπέστη ο Αστέρας από την Hibernian στο Europa League.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, καλείται πλέον να κάνει τον απολογισμό της κρατώντας τα θετικότατα στοιχεία που ανέδειξε σε δύο ημίχρονα (α’ ημίχρονο στην Σκωτία, β’ ημίχρονο στην Ελλάδα) και να μάθει μέσα από τα λάθη που της στοίχισαν την πρόκριση, μιας και η ατυχία σίγουρα δεν αποτέλεσε από μόνη της τον κύριο παράγοντα της έκβασης του αποτελέσματος αυτού.

Ο Αστέρας τώρα θα πρέπει να σταθεί στο κομμάτι της ψυχολογίας και της διαχείρισης αυτής από τους παίκτες του. Η διάκριση τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο μέσα από τις ευρωπαϊκές συμμετοχές αποτελεί ένα πολύ μεγάλο ατού για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή.

Κατά την διάρκεια και των δύο αναμετρήσεων αγωνίστηκαν αρκετοί νεαροί σε ηλικία παίκτες. Παίκτες δίχως πείρα, που τους συνέπαιρνε η κάθε στιγμή μέσα στον αγώνα. Παίκτες που απολάμβαναν το παιχνίδι κι έπαιζαν με πάθος και αυτοθυσία για το καλό της ομάδας. Είναι εύλογο λοιπόν, η ψυχολογία τους να μεταβάλλεται από λεπτό σε λεπτό. Αυτό ίσως είναι και το πιο κρίσιμο κομμάτι που πρέπει να προσέξει ο κύριος Παντελίδης αυτή τη στιγμή. Να μπορέσει να διαχειριστεί δηλαδή τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα του.

Χρειάζεται να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε παίκτες σαν τον Δουβίκα που έχασε το κρίσιμο τετ-α-τετ, ή σαν τον Πασαλίδη που δέχτηκε την κόκκινη κάρτα στο πρώτο παιχνίδι όταν το σκορ ήταν ακόμα στο 2-2, έτσι ώστε να μην πέσουν ψυχολογικά και πάρουν όλο το φταίξιμο στις πλάτες τους. Κάτι τέτοιο θα τραβούσε όλη την ομάδα πίσω.

Καθώς επίσης και να τους απονείμει και κάποια εύσημα μιας και η ομάδα κατά μεγάλα διαστήματα είχε συνοχή, έπαιξε σκεπτόμενο ποδόσφαιρο με ψύχραιμες επιλογές, σωστή κυκλοφορία της μπάλας και αντιμετώπιζε αποτελεσματικά τους αντιπάλους της. Όλα όμως με μέτρο, για να μην συμβεί το άκρως αντίθετο της καταρράκωσης της ψυχολογίας και φουσκώσουν τα μυαλά τους. Αυτή είναι και η λεπτή γραμμή ισορροπίας όπου πρέπει να διατηρηθεί.

Αν μη τι άλλο, ήταν μόλις δύο αναμετρήσεις και το πρωτάθλημα ξεκινάει σε τρεις εβδομάδες(το λιγότερο). Τα κεφάλια μέσα μιας και όλοι θα κληθούν να μας αποδείξουν την αξία τους μέσα από τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν στο γήπεδο.

Είμαστε ακόμα στις αρχές της σεζόν και ο Αστέρας πρέπει να βγει αλώβητος από αυτή την κατάσταση. Πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη να δείξει απόλυτη προσήλωση στις δύο εγχώριες διοργανώσεις καθώς έχει ήδη δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες από τους οπαδούς του, οι οποίοι έχουν αποδείξει περίτρανα πως όποτε τους χρειάζεται η ομάδα αυτοί στέκονται δίπλα του.

Γιώργος Μητρόπουλος
Γιώργος Μητρόπουλος
georgios.mitropoulos@outlook.com.gr
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου