Οι αποφάσεις από το πρώτο συμβούλιο των παικτών της EuroLeague

Euroleague 21/09/2018

Στη Βαρκελώνη πραγματοποιήθηκε το πρώτο Συμβούλιο της Ένωσης παικτών της EuroLeague (ELPA) όπου μίλησαν για τα σχέδια και τους στόχους ενόψει της νέας σεζόν.

Συγκεκριμένα το «παρών» έδωσαν οι Τζίτζι Ντατόμε, Κάιλ Χάινς, Μαρσελίνιο Χουέρτας ενώ απουσίασε ο Τορνίκε Σενγκέλια. 

Στο πλαίσιο των βελτιώσεων είναι η χρήση λωρίδων προτεραιότητας για check-in και έλεγχο ασφαλείας στα αεροδρόμια, η χρήση ακριανών καθισμάτων σε αεροπλάνα όταν είναι δυνατόν, περισσότερες ημέρες ξεκούρασης μεταξύ παιχνιδιών ενώ να μεσολαβούν τουλάχιστον 12 ώρες από τη μία δραστηριότητα (παιχνίδι-προπόνηση) στην άλλη.

Ο πρώτος στόχος του ELPA στο άμεσο μέλλον, είναι να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των μελών και να συγκεντρώσει πληροφορίες για ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν με την EuroLeague και τους μετόχους της. Ένα από τα σημαντικά σχέδια είναι η ανάπτυξη Συμφωνίας Συλλογικής Διαπραγμάτευσης, η οποία θα προετοιμαστεί τους επόμενους μήνες και κατόπιν θα διαπραγματευθεί με την EuroLeague. Μεταξύ άλλων θεμάτων περιλαμβάνονται και καλύτερες συνθήκες για τους παίκτες της διοργάνωσης.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των παικτών τόνισαν την επιθυμία τους να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και να τα παγιώσουν και στις 16 ομάδες. Όλοι οι παρόντες μίλησαν επίσης για τη σημασία της χρηματοοικονομικής και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των παικτών της EuroLeague, η οποία και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Το Διοικητικό Συμβούλιο των παικτών επιβεβαίωσε επίσης τη διοργάνωση ενός φιλανθρωπικού γεγονότος κατά τη διάρκεια του επόμενου Final 4 στη Βιτόρια. 

Θάνος Φωτόπουλος
Θάνος Φωτόπουλος
fotopoulos@kingsport.gr - Γεννήθηκα στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και μεγάλωσα σε μια κατεξοχήν μπασκετική γειτονιά το Παγκράτι. Το "σαράκι" της δημοσιογραφίας μπήκε από πολύ νωρίς μέσα μου. Ήμουν στο γυμνάσιο όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω και να κρατώ σημειώσεις για τους αγώνες. Αυτή ήταν και η σπίθα που άναψε τη φλόγα μέσα μου.
Η φλόγα δεν έσβησε και έτσι μετά το λύκειο, πήγα σε μια σχολή δημοσιογραφίας και πλέον είμαι μάχιμος υπηρέτης του αθλητικού ρεπορτάζ πάντα μέσα από τον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ εδώ και μερικά χρόνια η φωνή μου ακούγεται μέσα από μαγικό χώρο του ραδιοφώνου.
Η σχέση μου με το Kingsport.gr κρατάει σχεδόν από τα "γεννοφάσκια" του σαιτ όπου καλύπτω το ρεπορτάζ μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αλλά και όλα όσα αφορούν τη γυναικεία πλευρά του αθλητισμού, χωρίς όμως ποτέ να αρνούμαι να βοηθάω σε ο,τι και αν χρειαστεί.
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου