Τσαϊρέλης: «Εφικτή η τρίτη θέση για τον Προμηθέα»

Α1 μπάσκετ Ανδρών 02/10/2018

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης σχολίασε τη δουλειά που γίνεται στην Προμηθέα Πάτρας ενώ αναφέρθηκε στην πρώην ομάδα του, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.  

Επί σειρά ετών ο Απόλλων Καλαμαριάς αποτέλεσε την μοναδική ομάδα του Μιχάλη Τσαϊρέλη πριν ξεκινήσει η άνοδος της καριέρας του σε επαγγελματικό επίπεδο. Στον Απόλλωνα Καλαμαριάς εντάχθηκε από μικρή ηλικία, ανδρώθηκε και βοηθήθηκε πολύ, όπως άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος  μιλώντας στο mgskapollon.gr.

«Στον Απόλλωνα ξεκίνησα 8-9 ετών και έπαιξα για 10-11 χρόνια. Πήγαμε σε δύο Final 4, σε ένα Παίδων και σε ένα Εφήβων. Παίζαμε και στο ανοιχτό γήπεδο εκεί στην οδό Χιλής... Οι αναμνήσεις σίγουρα είναι ιδιαίτερες. Βοηθήθηκα πολύ, με ανέβασαν στο ανδρικό τμήμα από αρκετά νωρίς, από το παιδικό τμήμα», θυμήθηκε ο παίκτης του Προμηθέα Πάτρας ο οποίος ακόμη υπογράμμισε ότι: «Αν δεν υπήρχε ο Απόλλων Καλαμαριάς και κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι που με βοήθησαν, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι τώρα».

Για την νέα προσπάθεια που γίνεται στην πρώην ομάδα του, ο Τσαϊρέλης σχολίασε: «Οι άνθρωποι που είναι γύρω από την ομάδα ξέρουν... Είναι από την Καλαμαριά και υποστηρίζουν πολλά χρόνια την ομάδα. Είναι άνθρωποι με μεράκι. Είναι θετικό που υπάρχουν και θέλουν το καλύτερο για την ομάδα».

Όσο για τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς από τα οποία έχει περάσει και ο ίδιος; «Στην Καλαμαριά υπάρχει μία από τις καλύτερες ακαδημίες! Το θετικό είναι πως οι άνθρωποι εκεί το κάνουν αυτό με αγάπη και όχι επαγγελματικά, δηλαδή να βλέπουν ψυχρά τα πράγματα».

«Λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα ο Προμηθέας, εφικτή η τρίτη θέση»

Ο Τσαϊρέλης από φέτος συνεχίζει την καριέρα του στον Προμηθέα Πατρών. Ο Έλληνας παίκτης είχε μόνο καλά λόγια να πει για το οργανωτικό κομμάτι της ομάδας της Πάτρας ενώ αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό σκέλος. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «ο Προμηθέας λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και σε υψηλό επίπεδο. Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Στο αγωνιστικό τμήμα έχουμε κάνει ένα δυνατό σύνολο.

Βέβαια χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστούμε και να δεθούμε. Έχουμε φτιάξει κάτι καλό... Με βάση το ρόστερ η ομάδα έχει υψηλούς στόχους, όπως πέρυσι. Βέβαια θα είναι και η Ευρώπη... Θα υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση και μεγαλύτερα ταξίδια».

Ο Προμηθέας τερμάτισε τέταρτος στο πρωτάθλημα της Basket League την περασμένη σεζόν και σχετικά με την προοπτική κατάκτησης της τρίτης θέσης, ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής τόνισε πως... «είναι κάτι εφικτό, δεν νομίζω πως είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί».

Πλέον στη καθημερινότητα των Πατρινών έχει «μπει» και το «κεφάλαιο» Ευρώπη μιας και φέτος θα αγωνιστούν στο Champions League εξαργυρώνοντας την εξαιρετική περσινή αγωνιστική χρονιά. Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ο Τσαϊρέλης είπε: «Στην Ευρώπη είναι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί πέσαμε σε έναν όμιλο με δυνατές ομάδες. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε. Τα εντός έδρας παίζουν σημαντικό ρόλο».

Kingsport Team
Kingsport Team
info@kingsport.gr
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου