Τζόρντι Μπερτομέου: «Αναστέλλουμε τις ποινές του Γιαννακόπουλου, αλλά δεν τις συγχωρούμε»

Euroleague 03/10/2018

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στην Καταλανική «Sport» για τις νέες σχέσεις μεταξύ της Ευρωλίγκας και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τη φετινή διοργάνωση αλλά και για την "κόντρα" με την  FIBA.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ceo της Ευρωλίγκας

«Αυτές τις ημέρες έλεγα στην Ελλάδα πως το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Την προηγούμενη σεζόν ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έκανε ανεπίτρεπτα πράγματα, για τα οποία του επιβλήθηκαν οι μεγαλύτερες κυρώσεις. Η σεζόν ολοκληρώθηκε και εκείνος απολογήθηκε δημοσίως, αποδεχόμενος πως έκανε λάθος. Αυτό ανοίγει την πόρτα για να αναστείλουμε τις κυρώσεις, όχι να τις συγχωρήσουμε. Και θα αποβληθεί την ίδια στιγμή, αν κάνει πάλι τα ίδια πράγματα».

Για την οικονομική υγεία του θεσμού υποστήριξε: «Είναι καλύτερη από ποτέ. Έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία, περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε την δυνατότητα να διαθέτουμε περισσότερους πόρους στους συλλόγους μας. Και πάνω από όλα μπορούμε να επενδύουμε περισσότερο στο προϊόν μας. Δουλεύουμε για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις στο μέλλον και να φτάσουμε στο επίπεδο που αξίζει αυτό».

Για τα «παράθυρα» σχολίασε: «Πέρασε και το τέταρτο παράθυρο και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πρόβλημα της Euroleague. Το πρόβλημα με τα παράθυρα είναι ότι το καλεντάρι είναι λάθος. Οι προπονητές και οι παίκτες το έχουν πει. Αυτό το σύστημα δεν αρέσει στην Ευρώπη, η οποία συνεισφέρει πολύ στο ΝΒΑ κι έχει μια ισχυρή λίγκα, όπως η Euroleague. Και με αυτό το σύστημα βλέπουμε αγνώριστες τις εθνικές ομάδες. Αν αυτό θέλει η FIBA, για μένα είναι λάθος. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προσφέρουμε στους οπαδούς το καλύτερο προϊόν. Και αυτό δεν είναι. Δεν ξέρω αν θα το διορθώσουν, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή τη σεζόν θα δούμε πάλι τα ίδια».

Θάνος Φωτόπουλος
Θάνος Φωτόπουλος
fotopoulos@kingsport.gr - Γεννήθηκα στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και μεγάλωσα σε μια κατεξοχήν μπασκετική γειτονιά το Παγκράτι. Το "σαράκι" της δημοσιογραφίας μπήκε από πολύ νωρίς μέσα μου. Ήμουν στο γυμνάσιο όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω και να κρατώ σημειώσεις για τους αγώνες. Αυτή ήταν και η σπίθα που άναψε τη φλόγα μέσα μου.
Η φλόγα δεν έσβησε και έτσι μετά το λύκειο, πήγα σε μια σχολή δημοσιογραφίας και πλέον είμαι μάχιμος υπηρέτης του αθλητικού ρεπορτάζ πάντα μέσα από τον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ εδώ και μερικά χρόνια η φωνή μου ακούγεται μέσα από μαγικό χώρο του ραδιοφώνου.
Η σχέση μου με το Kingsport.gr κρατάει σχεδόν από τα "γεννοφάσκια" του σαιτ όπου καλύπτω το ρεπορτάζ μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αλλά και όλα όσα αφορούν τη γυναικεία πλευρά του αθλητισμού, χωρίς όμως ποτέ να αρνούμαι να βοηθάω σε ο,τι και αν χρειαστεί.
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου