Μάθημα αντιρατσισμού από την Τσέλσι

Ευρώπη 11/10/2018

Μαθήματα Ιστορίας και αντιρατσισμού παραδίδει η Τσέλσι, η οποία, θέλοντας να απομακρύνει κάθε είδους ρατσιστικής συμπεριφοράς, αποφάσισε να αρχίσει μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού.

Ο οπαδός που θα κριθεί ένοχος θα έχει δύο επιλογές: να μην βρεθεί ποτέ ξανά στο γήπεδο ή να συμμετάσχει σε εναλλακτικές δραστηριότητες. Επίσης, ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, εβραϊκής καταγωγής, Ρομάν Αμπράμοβιτς, πρότεινε να γίνει επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Η λονδρέζικη ομάδα πήρε αυτή την απόφαση όταν κάποιοι φίλαθλοι συμπεριφέρθηκαν ρατσιστικά σε μια αναμέτρηση με την Λέστερ και στον αγώνα απέναντι στην Τότεναμ. Μια ομάδα που περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της εβραϊκής κοινότητας του Λονδίνου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ομάδας πιστεύει ότι η απομάκρυνση από το γήπεδο δεν είναι αρκετή για να αλλάξει η συμπεριφορά κάποιων.

Όσα δήλωσε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς: «Η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο των φιλάθλων δεν είναι αρκετή, δεν θα αλλάξει την συμπεριφοτά τους. Αυτή η πολιτική δίνει τους οπαδούς την ευκαιρία να καταλάβουν τι έχουν κάνει και να θέλουν να συμπεριφέρονται καλύτερα. Στο παρελθόν θα τους απομακρύναμε από το γήπεδο για τρία χρόνια. Τώρα, όμως, τους λέμε “εσείς κάνετε λάθος, έχετε δύο δυνατότητες: να μην έρθετε ξανά στο Stamford Brifge ή να καταλάβετε το λάθος σας».

Φαίη Χαλβαντζή
Φαίη Χαλβαντζή
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου