Λισγάρας: «Η ομοιογένεια είναι το δυνατό μας σημείο»

Xanthi FC 07/11/2018

Σε συνεντεύξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο ο αμυντικός της Ξάνθης, Χρήστος Λισγαράς  μίλησε για την ομοιογένεια της ομάδας, για την μέχρι τώρα πορεία, αλλά και για τον προπονητή τους, Ράσταβατς και την φιλοσοφία που τους περνάει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το δυνατό σημείο της Ξάνθης: «Η ομάδα έχει ομοιογένεια, όλα τα χρόνια βασιζόμαστε σε αυτό. Ακόμα και στην αρχή, που ήταν δύσκολα γιατί δεν ξεκινήσαμε καλά, φάνηκε πως είμαστε ομάδα. Αυτό φάνηκε στις νίκες, αλλά και όταν δεν πηγαίνουμε καλά».

Για το αν πίστευε πως θα πήγαινε τόσο καλά: «Έβλεπα ότι έχουμε μια καλή ομάδα και ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Είμαστε η ίδια ομάδα, υπάρχουν καλά παιδιά, δουλεύουμε με τον ίδιο προπονητή. Το ένα φέρνει το άλλο».

Για τη φιλοσοφία του Ράσταβατς: «Σε κάθε ματς να προσεγγίσουμε το παιχνίδι σύμφωνα με τον δικό ματς τρόπο. Έχουμε συμπαγή άμυνα που ξεκινάει από μπροστά και έτσι μπορεί εύκολα να γίνει η μετάβαση».

Για το αν έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού: «Ο τρόπος παιχνιδιού μας είναι πάνω κάτω ίδιος. Στην έδρα ματς μπορεί να παίζουμε πιο πολύ ποδόσφαιρο, να έχουμε περισσότερους χώρους. Πάντα προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, άλλες φορές βγαίνει και άλλες δεν βγαίνει. Εκτός έδρας είμαστε συμπαγείς και προσπαθούμε να βγούμε στην αντεπίθεση όταν μας δίνεται ο χώρος».

Για τη συνεργασία του με τον Κασάδο: «Μόνο καλά λόγια έχω να πω. Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό δίδυμο, συνεργαζόμαστε με τα μάτια. Αυτό είναι πολύ καλό. Υπάρχει πολύ καλή χημεία. Το ίδιο ισχύει με όλα τα παιδιά, έχουμε δέσει».

Για τον στόχο της Ξάνθη: «Στόχος μας είναι να σκεφτούμε το Σαββατιάτικο ματς και να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος από την αρχή. Να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να βλέπουμε το επόμενο. Αυτός είναι ο καλύτερος στόχος. Δεν θέλουμε να έχουμε αυταπάτες, να βλέπουμε ψηλά. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί, να πατάμε στα πόδια μας. Αυτό έχουμε και αυτό θέλουμε».

Για τον τρόπο που τους περνάει ο Ράσταβατς τη φιλοσοφία του: «Με τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, με ομιλίες. Είναι πολύ ήρεμος, όταν χρειάζεται βάζει τις φωνές, όταν χρειάζεται είναι ήρεμος. Είναι σωστός. Πιστεύω στη νοοτροπία. Είναι το Α και το Ω να έχεις νοοτροπία μαχητή και νικητή. Πιστεύω ότι η ομάδα μου το έχει και το βγάζει σε κάθε ματς».

Για τη ζωή του στην Ξάνθη: «Η ζωή εδώ είναι πολύ ωραία. Έχουμε φίλους, μας έχει αγκαλιάσει αυτή η πόλη. Είμαστε πολύ καλά κι εγώ και η οικογένειά μου».

Για το όραμα της ομάδας: «Η Ξάνθη έχει ιστορία. Βρίσκεται τόσα χρόνια στην Α’ Εθνική. Έχει εγκαταστάσεις, οικονομικά είμαστε πολύ καλά. Έχει όλα όσα χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής. Δουλεύουμε σαν οικογένεια, υπάρχει υγεία. Είμαστε πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα».

Βασίλης Μπάτζιος
Βασίλης Μπάτζιος
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου