Η αλωπεκία γενείου βλάπτει σοβαρά τον ανδρισμό

Υγεία 09/07/2015

Ο δερματολόγος- αφροδισιολόγος Dr Χριστόφορος Τζερμιάς γράφει στο kingsport.gr για την αλωπεκία γενείου, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους άντρες και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης του.

Για περισσότερες πληροφορίες στο site: www.iqhair.com

Η αλωπεκία γενείου είναι μία πολύ χαρακτηριστική μορφή αλωπεκίας (τριχόπτωσης), που επηρεάζει αποκλειστικά την τριχοφυΐα στην περιοχή του γενείου. Είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μονάχα τους άντρες, αφού τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης των γυναικών προλαμβάνουν γενικότερα την τριχοφυΐα στο πρόσωπο (ιδιαίτερα στην περιοχή του γενείου).

 Η αλωπεκία γενείου εκδηλώνεται με άτριχα τμήματα (ελλείμματα τριχών) ανάμεσα στα γένια τόσο στην περιοχή γύρω από το στόμα, όσο και στα μάγουλα, το πηγούνι και τον λαιμό. Τα τμήματα αυτά έχουν συνήθως στρογγυλό σχήμα και ποικίλουν σε αριθμό, διάσταση και εγγύτητα το ένα με το άλλο. Η αλωπεκία γενείου είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει συνήθως εκ γενετής και εκδηλώνεται στην εφηβεία καθώς αναπτύσσεται η τριχοφυΐα του ανδρικού προσώπου. Μπορεί όμως να παρουσιαστεί και εκ των υστέρων, λόγω μιας διάχυτης ή άλλης μορφής αλωπεκίας. Έχει υπολογιστεί ότι ταλαιπωρεί το 2% του ανδρικού πληθυσμού, ηλικίας κυρίως 30-40 ετών.

Η ανομοιόμορφη τριχοφυΐα του γενείου πλήττει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και τη σεξουαλική εικόνα των ανδρών, αφού η τριχοφυΐα στη συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί σύμβολο αρρενωπότητας και σεξουαλικής ωρίμανσης. Για τον λόγο αυτό, πολλοί άντρες αναγκάζονται να ξυρίζονται σε καθημερινή βάση προκειμένου όσο μπορούν να αποκρύπτουν το πρόβλημα.

Αντιμετωπίζεται οριστικά με FUE

Για όσους επιθυμούν να αποδεσμευτούν από το καθημερινό ξύρισμα, η αλωπεκία γενείου μπορεί να αντιμετωπιστεί με ιατρικό και μόνιμο τρόπο. Η σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE αποτελεί την πιο εξελιγμένη τεχνική για την αποκατάσταση των αραιωμένων περιοχών του τριχωτού. Η τεχνική είναι ελάχιστα επεμβατική και βασίζεται στην εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων από μία ζώνη σταθερής τριχοφυΐας του τριχωτού της κεφαλής (συνήθως ινιακή περιοχή) και τη μετέπειτα εμφύτευσή τους στα άτριχα σημεία του γενείου.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη, δεν απαιτεί ράμματα και δεν αφήνει ουλές ή σημάδια, σε αντίθεση με παλαιότερες τεχνικές, όπως την επεμβατική μέθοδο Strip. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό, καθότι επιλέγονται τριχοθυλάκια που παράγουν τρίχες ίδιας υφής, ποιότητας και πάχους με τις υπάρχουσες στην περιοχή του γενείου, και διαρκεί εφ’ όρους ζωής.

Δημήτρης Μαγγανάρης
Δημήτρης Μαγγανάρης
maganaris@kingsport.gr - Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Περιστέρι. Κολλημένος με την μπάλα από μικρή ηλικία, συνεχίζω με αυτή από τον χώρο της δημοσιογραφίας. Απόφοιτος της σχολής δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1, όπου έκανα και την πρακτική μου στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Στη συνέχεια, ραδιοφωνικός παραγωγός και παραγωγή στο ραδιόφωνο ΑΡΤ. Ο γραπτός τύπος με κέρδισε και η εφημερίδα Παρασκήνιο, μου έδωσε την ευκαιρία να αρθρογραφώ και να είμαι υπεύθυνος στο αθλητικό τμήμα. Παράλληλα, ξεκίνησα μία δικιά μου προσπάθεια και το www.kingsport.gr έγινε το νέο μου αμόρε! Υπεύθυνος, αρχισυντάκτης και δημοσιογράφος του Ατρομήτου (Άντρες- Κ20- γυναικεία ομάδα) σας μεταφέρω τις ειδήσεις διαδικτυακά.
Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου