Έκανε το πρώτο βήμα στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με 0-2 την Καλαμάτα στο γήπεδο της Παραλίας για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» της διοργάνωσης.

Ένα ματς στο οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί πολύ φέτος.

Σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Λάζαρ Ρατζέλοβιτς στο 6’ και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 53’.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου.

Το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε πολλές αλλαγές σε σχήμα και πρόσωπα, με τον Αλέν στο τέρμα, Γκασπάρ και Κούτρη στα άκρα της άμυνας, Αβραάμ, Μεριά, Σισέ τριάδα στην άμυνα, Μπενζιά και Λοβέρα στον άξονα, Ρατζέλοβιτς και Χριστιδουλόπουλος στα πλάγια και τον Γκερέρο στην κορυφή.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο του αγώνα, τόσο σε κατοχή μπάλας όσο και σε ευκαιρίες, μην αφήνοντας τους γηπεδούχους να απειλήσουν.

Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Λοβέρα γέμισε με κεφαλιά από δεξιά, ο Ρατζέλοβιτς από πλάγια θέση γύρισε το σώμα του προς τα μέσα, έπιασε ένα σουτ στην κίνηση με το αριστερό και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ για το 0-1!

Στο 36η η Καλαμάτα έκανε την πιο μεγάλη της ευκαιρία. Ο Ράκιτς μέσα από τη μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Αλέν.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται, έχοντας κάποιες καλές στιγμές, κυρίως με τον Γκασπάρ (στο 27’) και τον Γκερέρο (στο 36’ και στο 42’), ενώ όσες φάσεις έκανε η «μαύρη θύελλα» δεν ανησύχησαν τον Αλέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα, με τους Πειραιώτες να διατηρούν τον έλεγχο και να πετυχαίνουν ακόμη ένα τέρμα.

Στο 53ο λεπτό, ο Λοβέρα έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την προβολή μέσα στην μικρή περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο φετινό τέρμα του Χριστοδουλόπουλου, μετά τον τραυματισμό του και μάλιστα στο πρώτο ματς που ξεκινά και πάλι στη βασική ενδεκάδα.

Στο 68ο ένα γύρισμα του Κούτρη στην περιοχή, βρήκε τον Γκερέρο που εκτέλεσε με τη μία, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Καλαμάτα (Βασίλης Βούζας): Στεφανάκος, Τόλι, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας, Κωνσταντινόπουλος, Μπάμπης, Οσμάναγκιτς (64’ Ζαχαρόπουλος), Στεργίδης, Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος (71’ Αλεξόπουλος), Ράκιτς (66’ Κουιρουκίδης)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Σισέ, Παπαδόπουλος (64’ Μάρκοβιτς), Μεριά, Γκασπάρ, Μπενζιά (80’ Μπέλιτς), Λοβέρα, Κούτρης,Ραντζέλοβιτς, Χριστοδουλόπουλος (73’ Ξενιτίδης) – Γκερέρο

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ