Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Ρόμπι Ρένσενμπρινκ

Ο Ρόμπι Ρένσενμπρινκ έφυγε από τη ζωή στα 72 του χρόνια, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ολλανδικού ποδοσφαίρου που ξεχώρισε σε Άντερλεχτ και εθνική Ολλανδίας.

Τα αστέρια του ολλανδικού ποδοσφαίρου την δεκαετία του ’70 ήταν αρκετά με χαρακτηριστικότερα των Κρόιφ και Νέεσκενς. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ρένσενμπρινκ που έμεινε στην ιστορία για την φανταστική του ντρίμπλα.

Το απόγευμα του Σαββάτου (25/1), ο κόσμος του ποδοσφαίρου αποχαιρέτησε τον Ολλανδό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, που έχασε τη μάχη με την προοδευτική μυϊκή ατροφία, αρρώστια που παραλύει τους μύες και οδηγεί στο θάνατο, που έδινε από το 2015 σε ηλικία 72 ετών.

Αγωνίστηκε στην Άντερλεχτ ως επιθετικός τη δεκαετία του ’70 και πήρε μέρος σε δύο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, φτάνοντας σε δύο τελικούς που χάθηκαν το 1974 από την Δυτική Γερμανία και το 1978 από την Αργεντινή.

Στο παιχνίδι με την Αργεντινή, η Ολλανδία έφτασε τόσο κοντά όσο ποτέ στο να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια αλλά το πλασέ του Ρέσενμπρινκ, 30 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε με το σκορ στο 1-1, χτύπησε στο δοκάρι.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και στην παράταση, η “Αλμπισελέστε” πέτυχε δύο γκολ και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια με 3-1 για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ