“Έφυγε” από τη ζωή ο Νίκος Αλέφαντος

“Έφυγε” από τη ζωή το μεσημέρι της Τρίτης 23/6 σε ηλικία 81 ετών ο Νίκος Αλέφαντος.

Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατός του προήλθε από καρδιακή προσβολή.

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1939 στην στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Ως ποδοσφαιριστής, αγωνιζόταν ως μεσοεπιθετικός και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Εξαρχείων της συνοικίας του. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στις ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκης), Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής, με την πρώτη ομάδα που ανέλαβε να είναι ο Αστέρας Εξαρχείων. Στη συνέχεια δούλεψε σε ΠΑΟ Ρουφ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πιερικό, ΟΦΗ, Καστοριά, Κόρινθο, Δόξα Δράμας, Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Ηρακλή, ΠΑΟΚ, Απόλλων Καλαμαριάς, ΑΕΛ, Ιωνικό Νίκαιας, Καλαμάτα, Ξάνθη, ΑΠΟΕΛ, ΗΛΤΕΞ Λύκοι, Εθνικό Πειραιώς, Προοδευτική, Παναχαϊκή, Παναργειακό, Εθνικό Αστέρα, Φωστήρα.

Στους “ερυθρόλευκους” έκανε 3 περάσματα (1983-84, 1994, 2004). Με τον ΑΠΟΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου το 1997, μοναδικό “μεγάλο” τίτλο του ως προπονητής (είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Β’ εθνικής, το 1974 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το 1975 με τον Πιερικό), ενώ το 1985 είχε αναλάβει την Εθνική Ελπίδων. Ως παίκτης είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Πειραιά και το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1959.

Επιπλέον, ο Νίκος Αλέφαντος ενέπνευσε τα “Παιδιά από την Πάτρα” να γράψουν και να ερμηνεύσουν το τραγούδι “Γεια σου ρε Αλέφαντε”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ