Έχει τεράστια ποιότητα ο Τζόρνταν Θίοντορ

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μίλησε στο match programme του ματς της ΑΕΚ με την Ντιζόν και ανέλυσε για την σημαντική θέση που θα έχει ο Θίοντορ Τζόρνταν στην ομάδα της ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Η επιστροφή σου στα παρκέ, ήταν μία λύτρωση για σένα, Βασίλη;

«Ένας τραυματισμός είναι κάτι, που δεν το θέλει κανείς, είτε αθλητής, είτε μη αθλητής. Δεν είναι και το πιο ωραίο συναίσθημα να μένεις τόσο καιρό εκτός. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για μένα, σωματικά και ψυχολογικά. Όλοι στην ομάδα μου στάθηκαν και πλέον όσο περνά ο καιρός, νιώθω καλύτερα».

-Με τη δική σου απουσία από η θέση του «άσου», δόθηκε περισσότερος χρόνος στο Δημήτρη Μωραίτη. Είσαι ικανοποιημένος με την προσπάθειά του;

«Εννοείται, ότι είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια του Δημήτρη. Νομίζω, ότι αν συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και κρατηθεί προσγειωμένος στον στόχο του, θα παίξει ακόμη καλύτερα. Είναι στο χέρι του».

-Θυμόμαστε να πανηγυρίζεις σαν τρελός το διπλό θαύμα της περασμένης περιόδου και ειδικά την κατάκτηση του BCL. Μπροστά είναι πάλι δύο στόχοι για τη «Βασίλισσα»: Το Διηπειρωτικό και το BCL. Πιστεύεις, ότι θα… ξαναπανηγυρίσεις;

«Η περσινή χρονιά ήταν εκπληκτική. Θα μείνει για πάντα χαραγμένη, όχι μόνο σε μας, αλλά και σ’ αυτούς που δεν είναι οπαδοί της ομάδας μας. Καταφέραμε κάτι τρομερό. Δεν μένουμε, όμως, στο… πέρσι. Πρέπει να συνεχίσουμε και να κυνηγήσουμε τους στόχους, που έχουμε μπροστά μας. Το Διηπειρωτικό, το BCL και μία ακόμη καλύτερη πορεία στο Πρωτάθλημα. Νομίζω πως έχουμε αποδείξει, ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα».

-Πώς είναι ο Κόουτς Μπάνκι; Τι έχει δώσει στην ομάδα; Ποιο είναι το κύριο προσόν του;

«Ο κόουτς είναι ένας εκρηκτικός χαρακτήρας. Έχει πολύ ενέργεια μέσα του. Ξέραμε όλοι πριν έρθει στην ομάδα την αξία του ως προπονητή. Διαθέτει τρομερές γνώσεις και έχει ένα μοναδικό τρόπο να στις μεταδίδει».

-Πιστεύεις, ότι με την παρουσία Τζόρνταν Θίοντορ θα αλλάξει λίγο η εικόνα της ομάδας; Πώς είναι ως παίκτης; Πώς βλέπεις τη συνεργασία μαζί του στην «επώδυνη» και απαιτητική θέση του «στρατηγού» στο παρκέ;

«Έχω αγωνιστεί ως αντίπαλος με τον Τζόρνταν. Θα έλεγα, ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να τον αντιμετωπίσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος, που θα τον έχω συμπαίκτη μου. Τα τελευταία του χρόνια στην Ευρώπη – ειδικά μετά τη χρονιά που έκανε με τη Μπάνβιτ αλλά και πέρσι στη Μιλάνο – έχει αποδείξει την αξία του ως παίκτης. Πιστεύω πως θα μας ανεβάσει επίπεδο. Είναι έμπειρος παίκτης και θα προσαρμοστεί γρήγορα. Μακάρι να έχουμε πάλι αρκετές επιτυχίες, μαζί με το Θίοντορ».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*