«Αυτοκτόνησε» στο τέλος

Σε ένα ματς… θρίλερ, ο Παναθηναϊκος ΟΠΑΠ γνώρισε την ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου με 80-79.

Αρκετά λάθη από τους «πράσινους» στην αναμέτρηση, με κομβικό εκείνο του Τζέιμς Γκιστ λίγο πριν τη λήξη, που «κλείδωσε» τη νίκη για τους Βαυαρούς.

Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ο εκπληκτικός Κιθ Λάνγκφορντ με 18 πόντους με τον Ντίνο Μήτογλου να είναι κομβικός για τον Παναθηναϊκό, με τον νεαρό φόργουορντ να μετρά 10 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον Νικ Καλάθη να τον ακολουθεί με 9 πόντους και 8 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έφτασε να προηγείται με 4-11, αλλά η Μπάγερν μείωσε γρήγορα σε 10-11, ούσα βελτιωμένη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεσή της, πραγματοποιώντας ένα σερί 6-0. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη (3 ασίστ), το «τριφύλλι» έφτασε στο 12-18. Οι γηπεδούχοι ωστόσο έφεραν το ματς στα ίσα με το buzzer beater καλάθι του Μάοντο Λο, με το δεκάλεπτο να λήγει 20-20.

Ο Πέτερι Κόπονεν έκανε το 22-20 στο δεύτερο δεκάλεπτο, δίνοντας για πρώτη φορά στο ματς  το προβάδισμα στη Μπάγερν, η οποία διατήρησε το προβάδισμά της, χάρη στην αστοχία του «τριφυλλιού». Η είσοδος στο ματς του Λούκα Λεκαβίτσιους, έδωσε ενέργεια στο παρκέ, (6 πόντοι – 2 ασίστ) με τους «πράσινους» να ισορροπούν το ματς (26-26). Τα 9 λάθη σε 15 λεπτά παιχνιδιού ωστόσο και οι αργές επιστροφές στην άμυνα, έδωσαν το δικαίωμα στη Μπάγερν να φτάσει στο 32-26. Το «τριφύλλι» όμως αντέδρασε και μείωσε (34-31), με τον Νίκο Παππά να σημειώνει μόλις το δεύτερο τρίποντο του Παναθηναϊκού στο ματς. Οι «πράσινοι» συνέχισαν τη πίεση και το τρίποντο του Κιθ Λάνγκφορντ έκανε το 36-38, δίνοντας το προβάδισμα στο «τριφύλλι», με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να το διατηρούν ως το τέλος του ημιχρόνου με 40-41 και πρώτο σκόρερ τον Τζέιμς Γκιστ με 7 πόντους.

Αρκετά δυνατά μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έβγαλε αρκετή ενέργεια και ανεβάζοντας την απόδοσή του και στις δύο άκρες του παρκέ, επέβαλλε το ρυθμό του φτάνοντας στο +5 (42-47). Η Μπάγερν όμως δεν τα παράτησε και με ένα σερί 5-0 έφερε το ματς στα ίσα για το 47-47. Το δίδυμο Θανάση Αντετοκούνμπο και  Ντίνου Μήτογλου βοήθησαν σημαντικά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση των «πρασίνων» και με τον «ανεβασμένο» τον Νικ Καλάθη έφτασε τη διαφορά εκ νέου στο +5 (50-55). Ένα ακόμη ένα αμυντικό μπλακ άουτ του «τριφυλλιού» ωστόσο έβαλε τη Μπάγερν στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 56-56. Το καλάθι του Στεφάν Λάσμε ωστόσο διαμόρφωσε το σκορ σε 56-58 το οποίο ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες εναλλάσονταν συνεχώς στο σκορ (62-61 – 62-63), δείχνοντας πως τίποτα δεν είχε κριθεί και πως το ματς ήταν αμφίρροπο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει και έτσι για ακόμη μια φορά το σκορ ήταν ισόπαλο 68-68. Η Μπάγερν κατάφερε ωστόσο να φτάσει στο 73-68, μετά από ένα σερί 5-0, μετά την κακή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού με τα λάθη για τους «πράσινους» να φτάνουν τα 16 στην αναμέτρηση. Η Μπάγερν διατηρούσε το προβάδισμά της (74-70) με τον Παναθηναϊκό να αντεπιτίθεται και να μειώνει σε 78-77 μετά την εκπληκτική ενέργεια του Κιθ Λάνγκφορντ, με τον Αμερικανό γκαρντ να φτάνει τους 16 πόντους στο ματς. Η λάθος πάσα του Γκιστ στα 5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, έδωσε την ευκαιρία στη Μπάγερν να «τρέξει» τον χρόνο και να πάρει τη νίκη με 80-79.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 40-41, 56-58, 80-79.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ