Βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ με επεισοδιακή νίκη

Νικήτρια με 2-1 αναδείχτηκε η ΑΕΚ κόντρα στον Άρη στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι η Ένωση έκανε ένα βήμα για την πρόκριση στον τελικό με τα γκολ του Μάνταλου και του Βράνιες. Το μοναδικό γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Γκάμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης άργησαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για μισή ωρα στο δεύτερο ημίχρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ένταση μεταξύ των ανθρώπων των δυο ομάδων στο ημίχρονο. Ο διαιτητής ζήτησε ηρεμία για να επανέλθει και απείλησε να μην ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, εάν δεν επανέλθει ηρεμία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο OAKA στη μνήμη του Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου.

Ο αγώνας:

Αποφασισμένη να επικρατήσει μπήκε η ΑΕΚ και μόλις στο 3ο λεπτό ο Αραούχο είχε το πρώτο δοκάρι στο ματς. Ο Βέλεθ έδωσε μάχη με τον Λιβάγια στον αέρα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, ο Αραούχο αφύλακτος έπιασε τη δεύτερη κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Στο 8’ τελικά η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, ο Λιβάγια, έσπασε για τον Μάνταλο, ο οποίος ευστόχησε για το 1-0. Ο αρχηγός της Ένωσης βγήκε από αριστερά, εντός περιοχής και αρκετά πλάγια, πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κουέστα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι του Σβάρνα στον Λάρσον. Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε, σημειώνοντας το 1-1 και ένα σημαντικό εκτός έδρας γκολ.

Στο 16’ η ΑΕΚ έχασε διπλή ευκαιρία να βρεθεί ξανά μπροστά στο σκορ. Ο Βέρντε έκανε με το αριστερό το σουτ, όμως ο Κουέστα απομάκρυνε. Ο Μάνταλος κοντρόλαρε με το κεφάλι, έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Ισπανού.

Μετά την ισοφάριση η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ και στο 25’ ο Βέρντε είδε τον Αραούχο που ειχε βγει κανονικά στην πλάτη της άμυνας του Άρη, έκανε τη σκαστή κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

Στο 36’ ο Άρης απείλησε με τον Φετφατζίδη που βγήκε, πέρασε τον Σβάρνα, απέφυγε με προσποίηση τον Σιμάνσκι, καθυστέρησε, όμως να βγάλει στον Ιντέγε. Ο Βράνιες αντιλήφθηκε τι έγινε και βγήκε πάνω στον Ιντέγε.

Μέχρι την ανάπαυλα δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Με τη λήξη του ημιχρόνου, τα παράπονά τους προς τον διαιτητή και τους βοηθούς του εξέφρασαν οι Πέτρος Μάνταλος, Τζανλούκα Κολονέλο (βοηθός του Μάσιμο Καρέρα) και Βασίλης Δημητριάδης (γενικός αρχηγός) στ’ αποδυτήρια κατά το ημίχρονο για το πέναλτι.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης άργησαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για μισή ωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ένταση μεταξύ των ανθρώπων των δυο ομάδων στο ημίχρονο. Ο διαιτητής ζήτησε ηρεμία για να επανέλθει και απείλησε να μην ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, εάν δεν επανέλθει ηρεμία.

Με την έναρξη τελικά του δευτέρου μέρους ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ματίγια. Ο Ισπανός ανέτρεψε επικίνδυνα τον Λιβάγια, η μπάλα έφτασε στον Αραούχο, αλλά ο διαιτητής δεν άφησε το πλεονέκτημα. Στη συνέχεια μετά από έλεγχο του VAR, ο ρέφερι έδειξε απευθείας κόκκινη στον Ματίγια.

Η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα στο 57’ με τον Βράνιες να διαμορφώνει το 2-1. Ο Βέρντε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βράνιες κέρδισε την κεφαλιά, νικώντας τον Κόρχουτ.

Μετά τους πανηγυρισμούς υπήρξε ακόμα μια πεντάλεπτη καθυστέρηση. Ο γυμναστής Λάζαρος Βαρδάκης βρέθηκε στο έδαφος, επειδή δεν αισθάνθηκε καλά.Ο Άγγελος Χαριστέας έκανε κίνηση στους παίκτες του Άρη ν’ αποχωρήσουν. Τελικά ο γυμναστής των “κιτρίνων” σηκώθηκε και ο διαιτητής κάλεσε τους παίκτες να επανέλθουν, μετά από έλεγχο του VAR.

Μέχρι το τέλος δεν υπήρξε τίποτα αξιοσημείωτο με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μια… επεισοδιακή νίκη με 2-1 κόντρα στον Άρη.

Σκόρερ: 8’ Μάνταλος, 57’ Βράνιες / 9’ Μπρούνο Γκάμα (πεν.)

Κίτρινες: Βράνιες, Κρίστιτσιτς / Κόρχουτ, Ιντέγε, Σάσα, Μπα,

Κόκκινες: Ματίγια

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε(74’ Κλωναρίδης), Αραούχο(88’ Χριστόπουλος)

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα(90’+3’ Ντιγκινί), Φετφατζίδης(52’ Μπα), Λάρσον, Ιντέγε

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ