Βαγγέλης Μάντζαρης στο Kingsport.gr: «Ο Ολυμπιακός είναι ”καταδικασμένος” να πρωταγωνιστεί – Στόχος και τα τρία τρόπαια»

Ο guard του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Kingsport.gr και στους Δημήτρη Μαγγανάρη και Γιάννη Δρόσο.

Ο Έλληνας διεθνής αναφέρθηκε στους στόχους του Ολυμπιακού, που δεν είναι άλλοι, από το κύπελλο, το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα, για τον νέο προπονητή Ντέιβιντ Μπλατ και τα νέα στοιχεία της φιλοσοφίας του, που θέλει να περάσει στους «ερυθρολεύκους», αλλά και για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Επιπλέον, μιλάει για την Εθνική που θα δώσει το παρόν στο Παγκόσμιο της Κίνας, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και του ζητήσαμε να μας πει την γνώμη του για την κόντρα Βασιλακόπουλου και του μάνατζερ του Γιάννη.

Ακόμη, αναλύει το νέο του εγχείρημα που ξεκίνησε μαζί με τον αδερφό του Αντώνη, την ακαδημία PBA (Peristeri Basketball Academy), σχολιάζει την επιστροφή στην Α1, της πρώην του ομάδας που ανδρώθηκε, του ΓΣ Περιστερίου, αλλά και το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ.

 

Αναλυτικά, όσα είπε στο Kingsport.gr:

‘’Ο coach Μπλατ αρέσκεται σε ένα πολύ υψηλό τέμπο και γρήγορο μπάσκετ’’

Νέα χρονιά για τον Ολυμπιακό, ένα από τα βασικά γρανάζια είσαι και εσύ. Πες μας τους στόχους της νέας χρονιάς.

«Καταρχήν καλή χρονιά να έχουμε με υγεία. Για τον Ολυμπιακό οι στόχοι είναι γνωστοί και τα τρία τρόπαια, πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωλίγκα. Και οι τρεις στόχοι σημαντικοί και έτσι ξεκινάμε κάθε χρόνο. Από εκεί και πέρα έχει έρθει ένα νέος προπονητής, ο οποίος έχει μια νέα φιλοσοφία, πολύ πιο διαφορετική σε σχέση με τον προηγούμενο και γενικά με όσα είχαμε στην ομάδα. Όλοι δουλεύουμε καθημερινά, θέληση υπάρχει, διάθεση υπάρχει, ώστε να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε αυτή τη νέα φιλοσοφία, για να μπορέσουμε να βγάλουμε το παιχνίδι του, όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ποια είναι τα στοιχεία της νέα φιλοσοφίας που προσπαθεί να περάσει ο coach Μπλατ;

«Ο coach Μπλατ, όπως όλοι γνωρίζουμε, όλα τα προηγούμενα χρόνια και από τις ομάδες που έχει δουλέψει, αρέσκεται σε ένα πολύ υψηλό τέμπο και γρήγορο μπάσκετ. Ένα πράγμα που είναι πολύ διαφορετικό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δουλεύουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις, σε πολύ υψηλό τέμπο και πολύ υψηλούς ρυθμούς, ώστε να μπορούμε να τρέχουμε πάρα πολύ, για να πηγαίνουμε τα σκορ υψηλά. Όμως και να μην παραμελούμε και την άμυνα μας, η οποία θέλουμε να είναι δυνατή, ώστε να μπορούμε να παίζουμε φυσικά, σκληρά και «μπασκετικό» ξύλο στην ουσία».

Άρα και οι μεταγραφές που γίνανε, έγιναν σύμφωνα με την λογική του Μπλατ;

«Ακριβώς! Όλα τα παιδιά που έχουν έρθει, ακόμη και οι υπόλοιποι που έχουνε μείνει, έχουν μπει όλοι στον ρόλο και προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτά που θέλει ο coach o Μπλατ, ώστε να πετύχουμε, αυτά που έχουμε πει μέσα στο γήπεδο. Και τα καινούρια παιδιά έχουν έρθει για αυτό ακριβώς τον λόγο και αυτό κοιτά να γίνεται και για αυτό δουλεύουμε όλοι μαζί, ώστε να γινόμαστε μέρα με την μέρα καλύτεροι».

 

‘’Ο Ολυμπιακός είναι «καταδικασμένος» να πρωταγωνιστεί και να πηγαίνει και για τα τρία τρόπαια’’

Κρατάς ένα μικρό κύπελλο, αλλά σκέφτεσαι να πιεις σαμπάνια από το μεγάλο κύπελλο της Ευρωλίγκα;

«Το μικρό το κέρδισα, που παίζαμε κάτι σουτάκια! (γέλια). Όσον αφορά το μεγάλο (Ευρωλίγκα), Μακάρι! Το έχουμε κάνει δύο φορές στο παρελθόν, μακάρι να το κάνουμε και τρίτη. Έχουμε φτάσει σε άλλους δύο τελικούς που δυστυχώς δεν τους έχουμε κατακτήσει. Εντάξει είναι πολύ μακρινό αυτό το πράγμα, για να κοιτάμε τα τρόπαια, αλλά όπως είπα και πριν ο Ολυμπιακός είναι «καταδικασμένος» να πρωταγωνιστεί και να πηγαίνει και για τα τρία τρόπαια. Έτσι ξεκινάμε και εμείς, αλλά βήμα- βήμα!»

Σε προσωπικό επίπεδο, είδαμε ότι το καλοκαίρι δούλεψες περισσότερο. Τι να περιμένουμε από τον Βαγγέλη τη νέα σεζόν;

«Από τον Βαγγέλη να περιμένουμε, όπως κάθε χρόνο. Θα κάνω ότι μου ζητάει ο προπονητής μου, ότι μου ζητάει μέσα στο γήπεδο, όποτε με χρησιμοποιεί για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου, ώστε να πετύχει τους στόχους της. Σίγουρα, θέλω να κάνω μία καλή χρονιά ατομικά, αλλά πρώτα από όλα είναι η ομάδα. Δηλαδή με το να πάω εγώ καλά και η ομάδα να μην κάνει τίποτα, δεν με απασχολεί καθόλου. Από το να πάει η ομάδα καλά και εγώ καθόλου, πάλι δεν με απασχολεί, πάλι χαρούμενος θα ήμουν. Το θέμα είναι να πετύχει η ομάδα, θα κάνω εγώ ότι μπορώ για να πετύχει η ομάδα μου τους στόχους. Πολύ απλά!»

Πως κρίνεις το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ;

«Πιστεύω πως το ελληνικό πρωτάθλημα, θα είναι ακόμα καλύτερο από πέρυσι. Σίγουρα τα πιο παλιά χρόνια, από όταν ήμουν πιτσιρικάς, κάθε γειτονιά είχε και από μία ομάδα που πολύ δύσκολα κέρδιζε κάποιος πχ εγώ το βλέπω από μένα. Όταν αγωνιζόμουν στο Περιστέρι μικρός, ήταν Περιστέρι, Παπάγου, Νήαρ-Ηστ, Παγκράτι που Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ που ήταν πολύ δυνατές ομάδες, δυσκολευόντουσαν να περάσουν από αυτές τις έδρες. Πάραυτα, πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια το ελληνικό μπάσκετ έχει ανέβει ένα επίπεδο. Βλέπουμε την ΑΕΚ με την κατάκτηση του Champions League πέρυσι, έχει ανέβει, έκανε ένα βήμα μπροστά, φέτος έχει κάνει πολύ καλή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά δυνατός, υπάρχει ακόμα ο Προμηθέας που έχει κάνει μία πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι θα γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μακάρι περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια».

 

‘’Χαρούμενοι που η Ελλάδα βρίσκεται πάλι στο Παγκόσμιο – Μακάρι ο Γιάννης να είναι δίπλα μας να μας βοηθήσει!’’

Κεφάλαιο Εθνική. Ακόμα μία φορά η Ελλάδα θα είναι παρούσα σε Μουντομπάσκετ που θα είναι στην Κίνα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε κάνει το απόλυτο έως τώρα και θα είμαστε στο Παγκόσμιο. Κάθε παιδί που αγωνίστηκε σε αυτά τα ματς, έδωσε το 100% για να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε πάλι στο Παγκόσμιο. Μακάρι να είμαστε όλο το χρόνο υγιείς, ώστε να πάει η εθνική καλύτερα, για να πετύχει κάτι καλό και γιατί όχι να πάρει και ένα μετάλλιο».

Εθνική με …Γιάννη (Aντετοκούνμπο), κάνει προκοπή;

«Σίγουρα! Κακά τα ψέματα, ο Γιάννης έχουμε πει ότι είναι το κόσμημα του ελληνικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού. Μακάρι το παιδί να είναι υγιής και να μπορέσει να  μας βοηθήσει του χρόνου και να είναι δίπλα μας. Πραγματικά ξέρουμε όλοι, ότι μπορεί να μας ανεβάσει πολλά επίπεδα».

Θέλεις να μου κάνεις ένα σχόλιο για την κόντρα μεταξύ του μάνατζερ του Γιάννη με τον κο Βασιλακόπουλο; Πιστεύεις ότι οι μάνατζερ κρύβονται πίσω από τις αποφάσεις των αθλητών;

«Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα και τις δηλώσεις κλπ. Δεν ξέρω αν κρύβονται οι μάνατζερ, προσωπικά δεν έχω καθόλου ιδέα. Εγώ πάντως όταν μίλησα με τον Γιάννη, ξέρω ότι θέλει να έρθει να παίξει με την Εθνική ομάδα και ελπίζω του χρόνου να μπορεί να είναι δίπλα μας».

 

‘’Θέλαμε να κάνουμε μία ακαδημία, για να βοηθήσουμε και εμείς τα παιδιά του τόπου μας’’

Πως νιώθεις τώρα που το Περιστέρι ανέβηκε και επέστρεψε στην Α1;

«Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος! Όταν βλέπεις την ομάδα, στην οποία ανδρώθηκες και μεγάλωσες να επιστρέφει εκεί που ανήκει, στην Α1. Γιατί δυστυχώς κάποια λάθη του παρελθόντος, δεν μα βοήθησαν να παραμείνουμε εκεί πέρα. Ελπίζω τα προηγούμενα παθήματα, να έγιναν μαθήματα και να μην έχουμε τα ίδια θέματα. Αλλά παρόλαυτα πιστεύω πώς έχει κάνει μία πολύ καλή ομάδα και θα πάει καλά στο φετινό πρωτάθλημα. Μακάρι να είναι εκεί ο κόσμος, που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ο κόσμος του Περιστερίου, για να την στηρίξει».

Πες μου για τo νέο εγχείρημα που ξεκίνησες τη νέα ακαδημία PBA (Peristeri Basketball Academy)

«Είναι ένα εγχείρημα, το οποίο σχεδίαζα χρόνια με τον αδερφό μου (Αντώνη Μάντζαρη) και είπα καλύτερα τώρα που είμαι ενεργός αθλητής και έχω πιο πολλές διασυνδέσεις, γιατί όλοι ξέρουμε, ότι μόλις σταματήσεις το μπάσκετ και φεύγει από την επιφάνεια, όλοι σε ξεχνάνε Οπότε τώρα που μπορούμε και έχουμε περισσότερες «γνωριμίες», να το πω έτσι, μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ να κάνουμε μία ακαδημία, θέλαμε να βοηθήσουμε κάποια παιδιά στον τόπο μας. Το λέγαμε καιρό, απλά τώρα βρήκαμε την ευκαιρία και είχαμε έναν φίλο που μας παρότρυνε πάρα πολύ και κάναμε μία ακαδημία, για να βοηθήσουμε και εμείς τα παιδιά του τόπου μας. Να βοηθήσουμε παιδιά που δεν είναι σε ομάδα, λόγω οικονομικού προβλήματος ή διαφόρων άλλων λόγων. Έχουμε κάνει πολλές καλές προσφορές, πολλά πακέτα και πολλά δωρεάν για να βοηθήσουμε τα παιδιά και ελπίζουμε ότι είναι μία προσπάθεια που θα πάει καλύτερα, χρόνο με τον χρόνο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ