Γιαννούλης: ”Όταν αλλάζεις προπονητή, αλλάζουν όλα”

Ο 23χρονος αριστερός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ,  Δημήτρης Γιαννούλης, σε δηλώσεις που έκανε από την Ολλανδία και μεταδόθηκαν ραδιοφωνικά, σχολίασε τη μεγάλη αλλαγή που προκάλεσε στην ομάδα η απότομη φυγή του Λουτσέσκου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα, με στόχο  τα προκριματικά του Champions League, ενώ σχολίασε πως θα ήθελε να αποφύγει τον Άγιαξ σε αυτή τη φάση.

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία: «Όταν αλλάζεις προπονητή, αλλάζουν όλα. Ο κ. Φερέιρα θέλει να περάσει τη φιλοσοφία του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να αφομοιώσουμε αυτά που θέλει να μας περάσει και να παρουσιαστούμε έτοιμοι».
Για το αν ένιωσε σοκ με την αποχώρηση Λουτσέσκου: «Όταν φεύγει ένας προπονητής μετά από επιτυχίες παθαίνεις ένα σοκ. Έγινε γρήγορα η αντικατάσταση και αυτό είναι καλό για την ομάδα. Όλα θα πανει καλά».
Για τις διαφορές του Φερέιρα με τον Λουτσέσκου: «Είναι αρκετές οι αλλαγές. Διαφορετικός προπονητής, διαφορετική φιλοσοφία. Ειδικά στην επίθεση υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις. Στην άμυνα πάνω κάτω είναι τα ίδια. Η επίθεση θα μας πάρει περισσότερο χρόνο».
Για τον σύνθετο ρόλο του αριστερού μπακ: «Το σύστημα αυτό δείχνει. Δεν είναι κάτι σταθερό όμως. Όλοι παίκτες έχουν μεγάλη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι, ο προπονητής θέλει συμμετοχή και από τα δύο μπακ και τα στόπερ».
Για το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Θα είναι έτοιμη. Δεν έγιναν πολλές αλλαγές και αυτοί που ήρθαν φαίνονται. Με την καθημερινή δουλειά η ομάδα θα είναι έτοιμη».
Για τον ανταγωνισμό με τον Ροντρίγκο στα αριστερά: «Ο ανταγωνισμός κάνει καλό. Βοηθά για να γίνονται οι ποδοσφαιριστές καλύτεροι. Όποιος είναι πιο έτοιμος και σε καλύτερη κατάσταση θα παίξει».
Για το πώς νιώθει ο ίδιος που φέτος συμμετέχει στην προετοιμασία εν αντιθέσει με πέρσι που ενσωματώθηκε στα μέσα της σεζόν: «Νιώθω πολύ διαφορετικός από πέρσι. Όταν έρχεσαι σε μια ομάδα που κυνηγάει το Πρωτάθλημα υπάρχει πίεση. Έπρεπε να αφομοιώσω γρήγορα την τακτική του Λουτσέσκου. Τώρα είμαι πιο έτοιμος».
Για το αν έπαιξε ρόλο ο χρόνος που πήρε και η παρουσία του στον τελικό Κυπέλλου: «Σίγουρα πήρα αυτά τα λεπτά στο πρωτάθλημα, έπαιξα στον τελικό Κυπέλλου, πήρα δόση ψυχολογίας και φέτος αισθάνομαι ακόμα καλύτερα από πέρσι».
Για το αν τα πιο σημαντικά παιχνίδια του ΠΑΟΚ στη νέα σεζόν, είναι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Υπάρχει η πίεση διότι δεν έχουμε μπει ποτέ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν είναι τόσο κοντά, σίγουρα το έχεις το μυαλό σου. Δουλεύουμε όλοι για αυτό και αν ξεκινήσουμε καλά στην Ευρώπη νομίζω θα κυλήσει το ίδιο καλά και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».
Για την προετοιμασία για τα παιχνίδια αυτά, που είναι ανώτερου επιπέδου από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Από τα προκριματικά θα παίξουμε με πρωταθλητές οπότε το επίπεδο είναι πολύ ανώτερο. Θα προσαρμόσεις ανάλογα την τακτική σου. Στην Ελλάδα θα προσαρμοστείς ανάλογα για να παίξεις πιο επιθετικά και να ανοιχτείς».
Για το αν έχει κάποια προτίμηση για αντίπαλο στα προκριματικά: «Δε θα θέλαμε να πετύχουμε τον Άγιαξ. Αν συμβεί αυτό, δεν έγινε κάτι. Ποδόσφαιρο είναι, όπως έκανε πέρσι τέτοια πορεία ο Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι κι εμείς μπορούμε να το διεκδικήσουμε. Δε θα τα βάψουμε μαύρα αν συμβεί αυτό».
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ