Δανάη Τερζή στο Kingsport.gr: «Παίζουμε στην ίδια ομάδα εναντίον ενός δύσκολου αντιπάλου»

Η αμυντικός της Γλυφάδας, Δανάη Τερζή μίλησε αποκλειστικά στο Kingsport.gr και στον Γιάννη Δρόσο.

Η διεθνής ποδοσφαιρίστρια μίλησε για την πρωτόγνωρη και εντελώς ξαφνική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η ανθρωπότητα λόγω του κορωνοϊού και για το πώς βιώνει την κατάσταση η ίδια στην καθημερινότητά της.

Παράλληλα, τόνισε πως είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα εναντίον ενός κοινού αντιπάλου και πρέπει να είμαστε δυνατοί, αισιόδοξοι και να μην δρούμε απερίσκεπτα.

Αναλυτικά η συνέντευξή της στο Kingsport.gr:

Πώς βιώνεις αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση;

«Ο κορωνοϊός ήρθε πολύ ξαφνικά στις ζωές όλων μας, μας αποδιοργάνωσε, άλλαξε την ρουτίνα μας και μας “ανάγκασε” να ζούμε με νέα δεδομένα. Είναι πολύ περίεργο όταν συνειδητοποιείς ότι κάτι που θεωρούσες δεδομένο, όπως η “ελευθερία” μας στην προκειμένη περίπτωση, σου στερείται. Καταλαβαίνεις ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και αρχίζεις να εκτιμάς πολλά μικρά πράγματα. Έτσι επιλέγω να το αντιμετωπίζω».

Πώς είναι η καθημερινότητά σου, όσον αφορά προπονήσεις, ελεύθερο χρόνο κλπ εν μέσω της καραντίνας;

«Η καθημερινότητα μου άλλαξε πολύ. Σταμάτησα να εργάζομαι, να κάνω προπόνηση λόγω των μέτρων κι αυτό μου στοίχισε αρκετά. Έπρεπε να βρω νέους τρόπους να αθλούμαι, να περνάω τον χρόνο μου παραγωγικά και να επικοινωνώ με τους δικούς μου ανθρώπους. Η προπόνηση μου πλέον έχει αλλάξει αρκετά μορφή. Γυμνάζομαι καθημερινά, είτε στο σπίτι, είτε σε εξωτερικό χώρο πηγαίνοντας για ποδήλατο, τρέξιμο ή περπάτημα. Προσπαθώ φυσικά να έχω όσο περισσότερο γίνεται την “επαφή” με την μπάλα. Μου έχουν λείψει πολύ, βέβαια, οι προπονήσεις με την ομάδα, οι συναθλήτριές μου και οι αγώνες. Όσον αφορά τον ελεύθερο χρόνο, παρακολουθώ ένα σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή ώστε να κρατάω την επαφή με την δουλειά μου, βλέπω σειρές και ταινίες, διαβάζω βιβλία, μαγειρεύω και επικοινωνώ πολύ με τους δικούς μου ανθρώπους».

Πόσο δύσκολο είναι για μια αθλήτρια, να αντιμετωπίσει την κατάσταση, μιας και δεν είναι στη φύση της το «μένουμε σπίτι»;

«Όταν έχεις μάθει να είσαι “ενεργός” άνθρωπος και ειδικά αθλητής, σου στοιχίζει πάρα πολύ το να μένεις πολλές ώρες στο σπίτι. Παρόλα αυτά, όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στη ζωή θα χρειαστεί πολλές φορές να αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις στις οποίες οφείλεις να ανταπεξέλθεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να παραμείνεις δραστήριος μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση, αρκεί να υπάρχει η θέληση».

Μετά από αυτό το διάστημα της αποχής, πόσο πιστεύεις ότι θα έχει επηρεαστεί η φυσική κατάσταση των αθλητριών όταν ξεκινήσει ξανά η δράση;

«Σίγουρα η φυσική κατάσταση των αθλητριών θα επηρεαστεί σε κάποιο βαθμό γιατί οι προπονήσεις με την ομάδα έχουν διαφορετική μορφή και ένταση. Αυτό που παρατηρώ και με χαροποιεί ιδιαίτερα, είναι ότι οι περισσότερες αθλήτριες που ασχολούνται με το γυναικείο ποδόσφαιρο, αθλούνται ατομικά. Η διάθεση και όρεξη για να παίξουμε πάλι ποδόσφαιρο, θα αντισταθμίσει σίγουρα τις όποιες απώλειες στην φυσική κατάσταση».

Όσον αφορά τις ομάδες, πόσο θα επηρεαστούν, οικονομικά και οργανωτικά;

«Θα επηρεαστούν σίγουρα οικονομικά οι ομάδες, ιδιαίτερα αυτές που έχουν οικονομικές υποχρεώσεις προς τις αθλήτριές τους. Οργανωτικά, όλη αυτή η παύση και η “αδράνεια” σίγουρα δεν θα κάνει καλό. Όμως, θεωρώ ότι θα επέλθει η κανονικότητα σύντομα και θα βρεθούν πάλι οι ισορροπίες».

Θεωρείς καλύτερη κίνηση να διακοπούν τα πρωταθλήματα και να ξεκινήσει απευθείας η νέα χρονιά, ή να συνεχιστούν όποτε το επιτρέψουν οι καταστάσεις, έστω και με καθυστέρηση;

«Σαν αθλήτρια, θα ήθελα σίγουρα να συνεχιστούν οι αγώνες και να μην διακοπεί η προσπάθεια όλης της χρονιάς. Όμως, επειδή η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό, αν χρειαστεί να διακοπεί το πρωτάθλημα για το καλό του συνόλου, θα πρέπει όλοι να το σεβαστούμε και να υπακούσουμε».

Ποιο είναι το μήνυμα σου και η συμβουλή σου στον κόσμο, ο οποίος περνά μια δύσκολη περίοδο;

«Όπως είπα νωρίτερα, η ζωή είναι όπως το ποδόσφαιρο. Παίζουμε εναντίον ενός δύσκολου αντιπάλου, είμαστε όμως όλοι στην ίδια ομάδα και οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να παλέψουμε μέχρι το τέλος του “αγώνα”. Ας παραμείνουμε όλοι δυνατοί, αισιόδοξοι κι ας σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας, ειδικά εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, κι ας μην δρούμε απερίσκεπτα. Μένουμε σπίτι, για να είμαστε καλά εμείς και οι αγαπημένοι μας».

*Φωτογραφίες αρχείου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ