«Δεν έχουμε συμφωνήσει να αναλάβουμε το επιπλέον κόστος για την αναβολή των Αγώνων»

Η Ιαπωνία δεν έχει συμφωνήσει να επωμιστεί το πρόσθετο κόστος για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα, μετά την αποκάλυψη  του Kyodo News ότι ο Ιάπωνας  πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε  είχε δεσμευτεί να καλύψει τα έξοδα.

«Δεν είναι αλήθεια ότι έχει υπάρξει συμφωνία για ένα επιπλέον κόστος,» δήλωσε ο Σούγκα σε δημοσιογράφους σε τακτική ενημέρωση Τύπου.

Νωρίτερα  το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, συμφώνησε η χώρα του θα επωμιστεί το κόστος της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, που εκτιμάται σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια , σύμφωνα με την υπάρχουσα σύμβαση. Το  Kyodo, ανέφερε  ότι η ΔΟΕ,  το έκανε αυτό γνωστό χθες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ