Εντυπωσιακός ο ΠΑΟ, με πρωταγωνιστές Τόμας-Παπαπέτρου

Σαρωτικός ήταν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κόντρα στη Χίμκι και επικρατώντας με 90-63 προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» όπου θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε. Αρκετά ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους οι «πράσινοι», κατάφεραν να επικρατήσουν εύκολα κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Πρωταγωνιστές για το «τριφύλλι» ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχοντας σημειώσει 15 πόντους στην αναμέτρηση με τους Ντεσόν Τόμας να μετρά 14 και τους Τζέιμς Γκιστ και Κιθ Λάνγκφορντ να ακολουθούν με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Αρκετά ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να έχει τον πρώτο ρόλο ωστόσο η Χίμκι έβρισκε τρόπους να μένει κοντά στο σκορ. Νικ Καλάθης και Τζέιμς Γκιστ μοίρασαν θέαμα με τις συνεργασίες τους με τον Στεφάν Λάσμε να δεσπόζει στην άμυνα του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» ωστόσο βρέθηκαν ισόπαλοι στο τέλος της περιόδου με 19-19.

Λάθη επί λαθών στο δεύτερο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό ο οποίος είχε το προβάδισμα 26-23 ωστόσο η Χίμκι εκμεταλλευόμενη την ολιγωρία τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση του «τριφυλλιού», έφερε το ματς στα ίσα (26-26). Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έσφιξαν την άμυνά τους και με σωστές επιθέσεις ανέβασαν τη διαφορά στο +6 (35-29). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα απάντησε μειώνοντας 37-34, ωστόσο το buzzer beater τρίποντο του Κιθ Λάνγκφορντ διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου σε 40-34.

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός φτάνοντας στο +9 (44-35), με τους πράσινους μάλιστα να ανεβάζουν την απόδοσή τους στο παρκέ με τη διαφορά να φτάνει εύκολα στο +18 για το 56-38! Η Χίμκι προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά και τα κατάφερε, με το σκορ του δεκαλέπτου να λήγει με 62-50 υπέρ του «τριφυλλιού».

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί και στις δύο άκρες του παρκέ και να μην αφήνει πολλά περιθώρια στη Χίμκι, η οποία φάνηκε πως δεν μπορούσε να απειλήσει τους «πράσινους». Η απόδοση του «τριφυλλιού» ανέβηκε περισσότερο, με τη διαφορά να φτάνει στο +20 (78-58) και τον Τσάβι Πασκουάλ να δίνει χρόνο στον Γιώργο Παπαγιάννη, με τον νεαρό σέντερ να μοιράζει θέαμα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο παιχνίδι και έτσι πήραν εύκολα τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του τουρνουά με 90-63.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 40-34, 62-50, 90-63. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ