Επιτέλους νίκησε τον Λάμπαρντ ο Γκουαρντιόλα!

Η Μάντσεστερ Σίτυ έκαμψε την αντίσταση της Τσέλσι και την κέρδισε στο Έτιχαντ με 2-1 για την 13η αγωνιστική της Premier League. Σκορ που διαμορφώθηκε με ανατροπή, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, αλλά μετά την ισοφάριση, έχασαν τελείως τον έλεγχο του αγώνα και δίκαια γνώρισαν την ήττα σε ένα εξ’ αρχής πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Παράλληλα, για πρώτη φορά ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφερε να νικήσει τον Φρανκ Λάμπαρντ καθώς σε έξι αναμετρήσεις που είχαν μεταξύ τους, ο Άγγλος πλέον τεχνικός μετρούσε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες ως ποδοσφαιριστής φυσικά.

Το σκορ άνοιξε ο Καντέ στο 21′. Ισοφάρισε στο 29′ ο Ντε Μπρούινε, ενώ το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Μάχρεζ.

Η Σίτυ βρέθηκε στην 3η θέση με 28 βαθμούς, ενώ οι Λονδρέζοι έμειναν στην 4η θέση και τους 26 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αξία προηγήθηκαν στο 21′. Μόλις δέχτηκαν την ισοφάριση, εξαφανίστηκαν, ενώ οι “Σίτιζενς” ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμό και λόγω της υπέροχης τους στην ατομική ποιότητα, κατάφεραν να ανατρέψουν το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο.

Οι “Μπλε” δίκαια πήραν το προβάδισμα με τον Καντέ στο 21′. Ο Κόβατσιτς βρήκε με τρομερή μπαλιά τον Γάλλο μέσο και αυτός πλάσαρε τον Έντερσον, με την μπάλα να καταλήγει αργά στην κενή εστία (0-1). Η απάντηση ήρθε γρήγορα (29′) από τον Ντε Μπρούινε, ο οποίος αφού πρώτα ξεπέρασε τον Ζορζίνιο, σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα κόντραρε στον Ζουμά και πήγε στην αντίθετη γωνία από αυτή που έπεσε ο Κέπα (1-1).

Ο Μάχρεζ κάνοντας τα πάντα μόνος του ολοκλήρωσε την ανατροπή των “Πολιτών” στο 37′. Αφού ξεπέρασε Έμερσον και Κόβασιτς στην ίδια φάση, το πλασέ του πέρασε κάτω από τα πόδια του Τομόρι και ο Κέπα έπεσε, χωρίς όμως να έχει ελπίδα ότι μπορεί να κάνει κάτι (2-1). Ο Κέπα έκανε τραγικό λάθος στο 43′ αλλά ο Αγκουέρο στο τετ α τετ σπατάλησε την ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος κύλησε στον ίδιο ρυθμό, αλλά χωρίς το σκορ να αλλάξει. Οι γηπεδούχοι μόνο στο πρώτο πεντάλεπτο έχασαν την υπεροχή, αλλά από εκεί και μέχρι το τέλος, δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Λάμπαρντ να ισοφαρίσουν.

Ο Στέρλινγκ σκόραρε στο 94′, αλλά ακυρώθηκε για χιλιοστά μέσω του VAR για οφσάιντ.

Κίτρινες: Ζορζίνιο (61′)

Μάντσεστερ Σίτυ (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Μεντί, Φερναντίνιο, Στόουνς, Κανσέλο, Ντ. Σίλβα (67′ Φοντέν), Ρόντρι (52′ Γκουντογκάν), Ντε Μπρούινε, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (76′ Ζεσούς), Μάχρεζ

Τσέλσι (Λάμπαρντ): Κέπα, Έμερσον (59′ Τζέιμς), Τομόρι, Ζουμά, Αθπλικουέτα, Κόβασιτς, Ζορζίνιο (74′ Μάουντ), Καντέ, Πούλισικ, Άμπραχαμ (73′ Μπατσουαγί), Γουίλιαν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ