Η ΕΟΕ βοηθά με 10.000 ευρώ τους αθλητές που θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην τελευταία συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να επιχορηγήσει με 10.000 ευρώ τον κάθε αθλητή και αθλήτρια που θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020». Η οικονομική ενίσχυση αφορά όλους όσοι έχουν ήδη πάρει την πρόκριση αλλά και όσους εξασφαλίσουν στο μέλλον τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός ενώ το ποσό θα δοθεί εφάπαξ μέσω των Ομοσπονδιών τους. Επίσης, η ΕΟΕ αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών Ομοσπονδιών ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών και των αθλητριών που διεκδικούν την πρόκριση στο Τόκυο.

Την απόφαση της οικονομικής βοήθειας προς τους αθλητές σχολίασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος: «Είναι μία ιστορική μέρα για τους αθλητές και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που προσφέρουμε τη βοήθεια μας σε αυτά τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους με τις επιτυχίες τους. Τα χρήματα τα έχει εξασφαλίσει η ΕΟΕ από χορηγίες και άλλους πόρους, καθώς, όπως έχουμε πει πολλές φορές, η τακτική επιχορήγηση του κράτους δεν φτάνει ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού μας. Σήμερα, λοιπόν, υλοποιούμε τη δέσμευσή μας, ότι όσα χρήματα μπαίνουν στα ταμεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα πηγαίνουν στους αθλητές, προκειμένου να συνεισφέρουμε κι εμείς στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις προπονήσεις και την προετοιμασία τους. Παράλληλα με την ενίσχυση των Ομοσπονδιών, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε κι άλλες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο».

Πηγή : Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ