Η Λούσι Μπρονζ καλύτερη παίκτρια της χρονιάς από το BBC

Η Βρετανίδα Λούσι Μπρονζ ανακηρύχθηκε καλύτερη ποδοσφαιρίστρια της χρονιάς από το BBC.

Η ίδια, είχε κατακτήσει τη συγκεκριμένη διάκριση ξανά το 2018, ενώ παράλληλα τον περασμένο Αύγουστο αναδείχθηκε παίκτρια της χρονιάς από την ΟΥΕΦΑ και κατετάγη στη δεύτερη θέση της ψηφοφορίας για τη Χρυσή Μπάλα πίσω από την Μέγκαν Ραπίνο.

Η ίδια η Λούσι Μπρονζ δήλωσε στο BBC: Την πρώτη φορά που κέρδισα το βραβείο ήταν μια έκπληξη, και τώρα είναι, αλλά το να κερδίζεις ένα βραβείο δύο φορές είναι πραγματικά ξεχωριστό, γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο, να μείνεις στο κορυφή, και δεν το θεωρώ δεδομένο».

«Βλέπω τη λίστα των υποψηφίων παικτριών, πριν το κοινό μάθει περισσότερα για τις παίκτριες και σκέφτομαι πως όλοι γνωρίζουν ποια είναι αυτά τα κορίτσια. Τα πράγματα έχουν αλλάξει μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο, μιας και το Euro της επόμενης χρονιάς μπορεί να αλλάξει. Εμείς ως Αγγλία μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγάλο (σ.σ. θα διεξαχθεί στην Αγγλία). Τα τελευταία δύο χρόνια άλλαξα τόσο πολύ ως άτομο και ως ηγέτιδα. Θέλω να πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί λίγο, αλλά ως άνθρωπος έχω ωριμάσει πολύ. Πλησιάζω, δε τα 30, οπότε έτσι πρέπει. Όταν ήμουν νεότερη,  ήθελα μόνο να παίζω και να κερδίσω, αλλά τώρα παίζω περισσότερο για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει, τόσο την Αγγλία, όσο και τη Λυών».

«Είμαι πραγματικά υπερήφανη για την καριέρα μου, για το γεγονός ότι υπήρξε ένας χρόνος που έπρεπε να πληρώσω για να εκπαιδευτώ σε έναν γήπεδο δύο φορές την εβδομάδα και ότι έφτασα σήμερα στο σημείο να πληρώνομαι για να παίξω σε άλλη χώρα, κερδίζοντας το Τσάμπιονς Λιγκ και παίζοντας στο Γουέμπλεϊ. Ποτέ δεν θα ονειρευόμουν γι’ αυτό όταν είχα την πρώτη μου επαφή με το ποδόσφαιρο, όταν ήμουν 12 ετών»

Όσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το Euro, τα οποία θα διεξαχθούν με αναβολή: «Και οι δύο διοργανώσεις αποτελούν ευκαιρία για να συνεχιστεί η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών και μεγαλύτερη αύξηση των θεατών»

«Ακόμη λέω ότι το 2019 ήταν μια από τις πιο απογοητευτικές χρονιές μου εξαιτίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αλλά κοιτώντας πίσω, συνειδητοποιώ ότι ήταν μια πολύ καλή χρονιά όσον αφορά την κατάκτηση τροπαίων. Το Παγκόσμιο Κύπελλο μου στοίχισε, αλλά με ώθησε να κάνω περισσότερα, να κερδίσω κάτι με την εθνική ομάδα, είτε πρόκειται για τη Μεγάλη Βρετανία είτε πρόκειται για την Αγγλία. Θα άλλαζα όλα τα ατομικά μου βραβεία για να έπαιρνα στα χέρια μου έναν τίτλο με την εθνική».

Η εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως όλο τον κόσμο, κρατά και τη Λούσι Μπρονζ στο σπίτι της στο Μάντσεστερ μαζί με δύο συγκατοίκους της. Μάλιστα το BBC της απέστειλε εκεί το βραβείο και τη δήλωση την έκανε στην εκδήλωση μέσω βίντεο κλήσης. «Περνώ αρκετά καλά, έχω ένα μικρό γυμναστήριο στο σπίτι μου, ενώ στο κήπο έχω τεχνητό γρασίδι και μπάλες ποδοσφαίρου, οπότε είμαι διαρκώς απασχολημένη. Έχουμε γήπεδο τένις και πολλά φαγητά, μιας και είχαμε ψωνίσει τις προηγούμενες ημέρες και είμαστε σε καλό κλίμα αυτή τη στιγμή».

Τη χρονιά που πέρασε, η Μπρονζ κατέκτησε με τη Λυών το Πρωτάθλημα Γαλλίας, το Κύπελλο Γαλλίας (3-1 τη Λιλ) και το Τσάμπιονς Λιγκ (4-1 την Μπαρτσελόνα). Με την εθνική ομάδα της Αγγλίας κατέκτησε το SheBelieves Cup (3-0 την Ιαπωνία) και την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας. Η ίδια κατέκτησε το βραβείο της καλύτερης παίκτριας της ΟΥΕΦΑ.

Οι νικήτριες του βραβείου του BBC για την καλύτερη παίκτρια:

2015: Ασισά Οσοάλα (Νιγηρία)

2016: Κιμ Λιτλ (Σκωτία)

2017: Άντα Χέγκερμπεργκ (Νορβηγία)

2018: Λούσι Μπρονζ (Αγγλία)

2019: Άντα Χέγκερμπεργκ (Νορβηγία)

2020: Λούσι Μπρονζ (Αγγλία)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ